imgheader

Vinterferie: Leg i lange baner

13.-28. februar 2016

I vinterferien omdanner vi traditionen tro et stort område af museet til et kæmpe legeland med alverdens legetøj. Vi finder masser af klodser og jernbanespor frem, ligesom der vil være kassevis af bygninger, sporskifter, tog og andet legetøj, som kan få legen frem hos både drenge og piger. I samme område er der også et kreativt Lokomotivværksted med klodser og maling. Her kan børnene hamre og male og få et fint trælokomotiv med hjem. I den gamle godsvogn har børnene mulighed for at farvelægge et postkort og sende en hilsen til en, de har kær. Vores populære minitog kører alle dage, og I kan tage med, så ofte I har lyst. I kan også kigge forbi Børnebanegården, vores populære lege- og læreland, som er en banegård i børnestørrelse. Her kan børnene lege lokomotivfører, sælge billetter, bemande kontroltårnet og rejse til fjerne steder.

BEMÆRK: Der er Leg i lange baner i både uge 7 og 8, mens lokomotivværkstedet og caféen kun har åbent i uge 7 d. 13.-21. februar kl. 11-15.

Kl. 10.00-16.00 Legi lange baner
Byg løs med de mange togskinner, tog og klodser
Kl. 10.00-16.00 Besøg museets lege- og læreland, Børnebanegården
NYHED: Et lille udvalg af uniformer og kasketter i børnestørrelse og et hæfte om Børnebanegården
Kl. 10.30-15.30 Kør med minitoget, sidste kørsel kl. 15.20
Kl. 10.30-15.30 Farvelæg dit eget postkort og send det fra godsvognen
Kl. 10.30-15.30 Lav dit eget trælokomotiv i Lokomotivværkstedet.
Arbejde i Lokomotivværkstedet sker på eget ansvar. Åbent i uge 7

Oplevelser for hele familien

Gå på opdagelse i den rustikke remisebygning fra 1954. Her oplever I den danske jernbanehistorie - fra Danmarks ældst bevarede lokomotiv fra 1868 til et stort dieselelektrisk lokomotiv. Der er adgang til mange af museets lokomotiver og vogne, så du kan være lokomotivfører i det kæmpestore damplokomotiv eller passager på et ubekvemt træsæde i en gammel passagervogn. Gå mellem jernkæmperne, kig ind i de royale vogne, prøv rejselivet på 1. klasse og oplev de anderledes genstande som sneploven, skinnebilen og den toetagers Klampenborg-vogn.

Museet har åbent alle dage kl. 10-16. Melder sulten sig, står The Food Stall klar med sandwichs, frugt og lækre snacks i caféen ved Børnebanegården. Caféen har åbent d. 13.-21. februar kl. 11-15.

Entrépriser 13.-21. februar

Børn under 5 år: Gratis adgang
Børn (5-13 år): 50 kr.
Voksen: 95 kr.
Familiebillet (2 voksne og 3 børn): 265 kr.
Medlemmer af Museumsklubben kan gratis tage en voksen eller to børn med på museet.

Entrépriser 22.-28. februar

Børn under 5 år: Gratis adgang
Børn (5-13 år): 35 kr.
Voksen: 65 kr.
Familiebillet (2 voksne og 3 børn): 185 kr.