imgheader

Påskeferie: For fuld damp - Veterantog

24.-28. marts 2016

I påskedagene, fra torsdag den 24. marts til og med mandag den 28. marts, fyrer vi op under kedlerne og kører damptog på museets egen strækning. Stig ombord i de gamle vogne og mærk historiens vingesus, når der fløjtes til afgang, og veterantoget sætter i gang fra Dr. Louises Station. Hver tur tager ca. 10 minutter og der køres kl. 10.30-12.00 og kl. 13.00-15.30 alle dage den 24.-28. marts. Mange af museets frivillige har arbejdet intenst på at klargøre lokomotivet Hs 415 fra 1901 og vognene, så de er køreklar til påsketurene. Tag gerne varmt tøj på, da vi kører med lukkede men uopvarmede vogne trukket af HS’eren. Kørsel med veterantoget er gratis, når  først entréen til museet er betalt.

Store oplevelser for hele familien

Gå på opdagelse i den rustikke remisebygning fra 1954. Her oplever I den danske jernbanehistorie - fra Danmarks ældst bevarede lokomotiv fra 1868 til et stort dieselelektrisk lokomotiv. Der er adgang til mange af museets lokomotiver og vogne, så du kan være lokomotivfører i det kæmpestore damplokomotiv eller passager på et ubekvemt træsæde i en gammel passagervogn. Gå mellem jernkæmperne, kig ind i de royale vogne, prøv rejselivet på 1. klasse og oplev de anderledes genstande som sneploven, skinnebilen og den toetagers Klampenborg-vogn.

Tag de mindste gæster med på Børnebanegården, vores populære lege- og læreland, som er en banegård i børnestørrelse. Her kan børnene lege lokomotivfører, sælge billetter, bemande kontroltårnet og rejse til fjerne steder. Besøg også legeområdet, hvor I kan bygge løs med skinner, tog og klodser. Hver dag i påskeferien kører det populære minitog. Prøv så mange gange, I har lyst.

I påsken

Museet har åbent alle dage kl. 10-16. Melder sulten sig, står The Food Stall klar med sandwichs, frugt og lækre snacks i caféen ved Børnebanegården. Caféen har åbent alle påskedagene kl. 11-14.

Entrépriser

Børn under 5 år: Gratis adgang
Børn (5-13 år): 50 kr.
Voksen: 95 kr.
Familiebillet (2 voksne og 3 børn): 265 kr.
Medlemmer af Museumsklubben kan gratis tage en voksen eller to børn med på museet.