Danmarks jernbanehistorie fra A-Z

I Danmarks Jernbanehistorie fra A-Z vises den detaljerede historie om jernbanen i Danmark, fra den første strækning København-Roskilde åbnede i 1847, til Storebæltsforbindelsen ændrede Danmark i 1997. I kan gå på opdagelse i udstillingens skatkammer af jernbanehistoriske genstande – fra vadsækken med det broderede damplokomotiv til sprøjter, der er blevet anvendt til at smøre damplokomotiver.

MY 1201 web minibillede   Kasketter web minibillede

Udstillingen slår ned på centrale begivenheder og ændringer gennem årene. Historien om jernbanens enorme anlægsarbejde bliver fortalt, ikoner som Det røde Lyntog og Lillebæltsbroen fra 1935 bliver sat ind i en historisk sammenhæng, og jernbanens betydning under 2. verdenskrig bliver skildret. I kan også gå på opdagelse i de mange lokomotiver og vogne, der har været en del af den danske jernbanedrift, da udstillingen indeholder mange flotte og detaljerede modeller.

Vadsæk web minibillede  Roskildemodel web minibille

Danmarks jernbanehistorie fra A-Z kan ses på museets balkon. Udstillingen åbnede i 2006 og er udviklet af Poul Thestrup, Jørgen Larsen og Gitte Lundager fra Danmarks Jernbanemuseum og under medvirken af udstillingsarkitekt Lars Haastrup.