Gå til indhold
Tilbage

For fuld damp Odense-Tommerup i efterårsferien

Billet via Billet.dk

Pris

12-85 kr.

Periode

14. oktober - 18. oktober

Tidspunkt

10:45 - 13:45

Målgruppe

For alle

Det er ren nostalgi og hygge, når Danmarks Jernbanemuseum kører for fuld damp med veterantog fra Odense til Tommerup på Vestfyn og retur.

Tag familien med på tur i de brune vogne og mærk historiens vingesus. I fornemmer varmen fra kedlen og dufter røgen fra skorstenen. Trækkraften er damplokomotivet K 563 fra 1899. Det er bygget hos Esslingen i Tyskland, men efter danske specifikationer og tegninger. Det er et mellemstort lokomotiv, der oprindelig blev brugt til landsdelstog til at køre mellem de større byer, men hurtigt blev for lille og derfor overflyttet til sidebanerne.

Turen varer ca. 1½ time inkl. ophold på stationen i Tommerup. Der køres to ture – en om formiddagen og en om eftermiddagen. Billetter sælges via Billet.dk

Få rabat til Danmarks Jernbanemuseum

Ved fremvisning af din billet til veterantoget får du 25% rabat på entréen til Danmarks Jernbanemuseum i perioden 12.-20. oktober. Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Afgange

Tur nr. 1:
Afgang Odense Banegård kl. 10.45
Ankomst Odense Banegård kl. 12.16

Tur nr. 2
Afgang Odense Banegård kl. 13.45
Ankomst Odense Banegård kl. 15.13

Dette gælder for begge ture:

 • Der er afgang fra Odense Banegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang.
 • Der er tale om unummererede pladser.
 • Toget standser i Tommerup, hvor afstigning er mulig. Påstigning er mulig, hvis der er plads ombord på toget. Af- og påstigning kræver dog fortsat billet til hele turen.
 • Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum, men ved fremvisning af veterantogsbilletten får du 25% rabat på entréen til museet i perioden 12.-20. oktober.
 • Barne- og klapvogne kan medtages ombord, såfremt der er plads i pakrummet på toget. Alternativt kan barne- og klapvogn - efter aftale med billetsalget - opbevares på museet under kørslen. De er ikke under opsyn. Barne- og klapvogne skal hentes, inden museet lukker kl. 16.
 • Toget fortsætter til Aarup for at vende. Det er muligt at blive i vognene og køre med fra Tommerup til Aarup, men af- og påstigning på Aarup Station er ikke muligt.
 • Ret til ændringer forbeholdes. Foto: Ole Dinesen. 

Billetpriser

 • Voksen: 85 kr. inkl. gebyr.
 • Børn (5-17 år): 50 kr. inkl. gebyr.
 • Børn under 5 år rejser gratis i følge med en voksen og behøver ingen billet.
 • Medlemmer af Museumsklubben: Pris: 0 kr. + 12 kr. i gebyr. Se nedenfor:

Turen med veterantoget er gratis for medlemmer af Museumsklubben. Eftersom der er begrænset antal billetter til hver kørsel, skal medlemmerne købe billet til den ønskede tur og dermed betale et billetgebyr på 12 kr. Medlemmet kan tage 1 voksen eller 2 børn (5-17 år) med på turen. Dog skal der købes billet for alle personer, men der betales kun billetgebyr på 12 kr. pr. person. Børn under 5 år rejser gratis i følge med en voksen og behøver ingen billet. Medlemmer skal fremvise gyldigt medlemskort ved billettering. Har du fornyet eller købt medlemskab, men endnu ikke hentet dit medlemskort på museet, bedes du – så vidt muligt – fremvise kvittering for fornyelse/køb.