Gå til indhold
Tilbage

Kør med veterantog fra Aarhus til Aalborg t/r

Kør med Veterantog Aarhus - Aalborg

Sted

Afgang fra Aarhus Hovedbanegård

Periode

22. april

Tidspunkt

10:10 - 14:50

Målgruppe

For alle

Hop med ombord og mærk historiens vingesus, når Danmarks Jernbanemuseum den 22. april kører med veterantog fra Aarhus til Aalborg og retur. Der fløjtes til afgang fra Aarhus kl. 10.10

I 2024 bliver det nye signalsystem rullet ud på strækningen Aarhus-Aalborg. I dag afvikles jernbanetrafikken helt manuelt på strækningen Hobro-Aalborg, men det vil snart være en saga blot. På turen stopper toget i Skørping, hvor den manuelle afvikling vil blive formidlet.

Skørping Station har også spillet en central rolle i Den kolde krigs beredskab. Historien om det, vil også blive formidlet på turen.

Turen køres med MY 1135 fra 1957

My-lokomotiverne blev fra introduktionen indbegrebet af styrke og et moderniseret DSB. Fra leveringen kørte det de internationale tog og de store landsdelstog, som E-maskinerne ellers havde stået for. Fra 1954 blev det leveret i fire serier fra Nohab i Sverige, der byggede på en licens fra General Motors i USA. MY 1135 blev leveret som en del af 3. serie fra 1957 og udgik af den ordinære drift i 1997. Det blev dog i drift hos DSB frem til 2009. MY 1135 er ny-restaurereret og fremstår i sin oprindelige bemaling.

Køreplan

Afgang Aarhus Hovedbanegård kl. 10.10

Ankomst Skørping Station kl. 11.15

Afgang Skørping Station kl. 12.19

Ankomst Aalborg Station 12. 36

 

Afgang Aalborg Station kl. 13.20

Ankomst Aarhus Hovedbanegård kl. 14.50

Særligt for turen 

  • Der er afgang fra Aarhus Hovedbanegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården
  • Kom i god tid inden afgang
  • Der er tale om nummererede pladser
  • Toget standser i Skørping, hvor den manuelle afvikling af jernbanetrafikken vil blive formidlet
  • Det er muligt at medbringe mad og drikke. Vi henstiller til, at der tages hensyn til de gamle bevaringsværdige vogne, når der indtages mad og drikke
  • Der er begrænset plads til klapvogne
  • Vognene vil ikke være opvarmede, så påklædning skal tilpasses dette

 

Billetpriser tur/retur

Der købes returbilletter med nummererede pladser til de enkelte vogne. Vi gør opmærksom på, at når købet er gennemført, er det ikke muligt at ændre sædenummer eller få ombyttet til en anden vogn. Billetten kan vises på telefon eller som print.

  • Klubmedlem 350 kr.
  • Alm. billet 450 kr.
  • Børn (0-17 år) 150 kr.

Kør med fra Odense eller Fredericia til Aarhus og evt. helt til Aalborg

Det er muligt at købe billetter til turen fra Odense  eller Fredericia til Aarhus. Stig på veterantoget og nyd den smukke tur gennem Jylland fra de gamle vogne, tilbring hele dagen i Aarhus og bliv bragt hjem igen sidst på eftermiddagen. Fra Odense og Fredericia til Aarhus sælges der kun unummerede returbilletter. Ønsker I at køre med på hele turen fra Odense/Fredericia via Aarhus og til Aalborg, skal der købes to billetter dvs. først til Ode/Fredericia - Aarhus t/r og herefter Aarhus - Aalborg t/r. 

Andre oplevelser på museet

Se alle aktiviteter