Gå til indhold
Tilbage

Kørsel Århus-Odense

Fars dag-arrangement med MY-lokomotiverne

Spor nr.

Aarhus Hovedbanegård

Varighed

7 timer

Type

Kørsel

Målgruppe

For alle

Pris

150 - 400 kr

Tidspunkt

09:15 - 16:15

Billet.dk

I løbet af 2017 og 2018 har to af Danmarks Jernbanemuseums GM-lokomotiver, MY 1101 og MY 1135, gennemgået en større renovering og istandsættelse. Lokomotiverne er nu køreklare, og de ikoniske maskiner i det klassiske rundsnudede 1950’er-design danner nu rammen for museets fars dag-arrangement onsdag den 5. juni.

Vi tilbyder en helt særlig museumsoplevelse, da vi indsætter de to nyrenoverede MY-lokomotiver i forspand for et særtog fra den jyske hovedstad til Danmarks Jernbanemuseum i Odense. For interesserede er det muligt at stige på veterantoget i Århus, besøge museet i Odense og blive bragt hjem igen.

På Danmarks Jernbanemuseum fortæller vi om GM-lokomotiverne – det amerikanske designforlæg og den svenske virksomhed NOHAB’s produktion på licens. Der blev i perioden 1954-1978 leveret i alt 165 GM-lokomotiver til DSB af typen MY, den lidt mindre og lignende MX samt den kraftigere type MZ. Museet har flere eksemplarer i samlingen, og vi ser på nogle af dem: de to arbejdende lokomotiver, MY 1101, som var den første af sin slags, og MY 1135 – foruden den udstillede MY 1112, der er åben, så man kan se den store dieselmotor. Det sker kl. 13 og kl. 14.00.

Hele dagen kører museets populære minitog, som er modelleret efter det karakteristiske MY-lokomotiv. Her kan I køre en tur i det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Museets café er åben på Fars Dag kl. 11-15. Her står The Food Stall klar med mad og drikke. I er også velkomne til at tage madpakken med.

Se dagens program på museet.

 

Afgang og ankomst 

Afgang Aarhus Hovedbanegård kl. 9.15. 
Ankomst Aarhus Hovedbanegård kl. 16.19

BEMÆRK: Køreplanen er pr. 29. maj ændret, så afgangstiden er kl. 9.15 og IKKE som tidligere annonceret kl. 9.17. 

Dette gælder for turen:

 • BEMÆRK – afgangs- og ankomsttidspunkt er angivet ovenfor. Kom i god tid inden afgang.
 • Der er afgang fra Aarhus Hovedbanegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. 
 • Der købes nummererede pladser til de enkelte vogne. Vi gør opmærksom på, at når købet er gennemført, er det ikke muligt at ændre sædenummer eller få ombyttet til en anden vogn.
 • I billetten er entré til Danmarks Jernbanemuseum inkluderet. Entréen refunderes ikke, hvis du vælger ikke at besøge museet som en del af turen.
 • På kørslen vil der være begrænset udsalg af drikkevarer og snacks fra udflugtsvognen BU 3703. Du er også velkommen til at medbringe mad og drikke. Vi henstiller til, at der tages hensyn til de gamle bevaringsværdige vogne, når der indtages mad og drikke.
 • Hunde kan ikke medbringes på kørslen. Der er ikke plads til barnevogne, kørestole og rollatorer på denne kørsel. 
 • Billetter købes hos Billet.dk

Billetpriser

Århus-Odense-Århus

 • Voksen: 400 kr. inkl. gebyr og entré til Danmarks Jernbanemuseum
 • Barn (0-17 år): 150 kr. inkl. gebyr og besøg på Danmarks Jernbanemuseum
 • Klubpris: 350 kr. inkl. gebyr og entré til Danmarks Jernbanemuseum

Ekstra tilbud

Der kan også købes billet til turen Odense-Århus-Odense med afgang fra Odense kl. 7.01 og afgang fra Århus kl. 16.46 med ankomst i Odense kl. 18.30. Prisen er 400 kr. inkl. gebyr, og der er tale om unummererede pladser. 

Det er også muligt at købe billet til turen Odense-Århus med afgang fra Odense kl. 7.01. Prisen er 275 kr. inkl. gebyr, og der er tale om unummererede pladser. 

Det er også muligt at købe billet til turen Århus-Odense med afgang fra Århus kl. 16.46. Prisen er 275 kr. inkl. gebyr, og der er tale om unummererede pladser. 

Bemærk det er IKKE muligt at benytte afgangen fra Aarhus kl. 09.15 eller fra Odense kl. ca. 14.30. Dette kræver køb af billetten Aarhus-Odense-Aarhus. Billetter købes hos Billet.dk

Odense-Århus-Odense

 • Voksen: 400 kr. inkl. gebyr

Odense-Århus eller Århus-Odense 

 • Voksen: 275 kr. inkl. gebyr pr. tur

Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok