Gå til indhold
Tilbage

Millers Danmarksrejse

Foredrag ved Peter Roland Hansen

Køb billetter

Pris

50-75 kr.

Sted

Filskov

Periode

10. marts

Tidspunkt

19:30 - 21:00

Målgruppe

For alle

Den engelske fotograf Edwin J. Miller foretog i 1924 en Danmarksrejse, hvor han gennemfotograferede de danske jernbaner. Samlingen, der rummer et enestående tidsbillede, har hidtil kun være kendt af nogle ganske få, men nu er muligheden der for at stifte nærmere bekendtskab med mange af de spændende fotos. Jernbaneentusiast Peter Roland Hansen fortæller om samlingen og tager jer med på Miller og hans hustrus rejse gennem Danmark.

Vær med på rejsen allerede ved ankomsten til Esbjerg med damperen DRONNING MAUD og kør med videre ud i Danmark anno 1924 fra Mommark til Skagen, fra Struer til Skanderborg, ad den vestjyske længdebane og videre til Fyn med færgeoverfarterne over bælterne til Sjælland. Her kommer vi til Masnedø og banerne i og omkring København. Der er også besøg på så eksotiske baner som Slangerupbanen, Nærumbanen og Amagerbanen.

Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Praktiske oplysninger

  • Dørene åbner kl. 19.00.
  • Der kan købes varme og kolde drikke i museets jernbanebar.
  • Der er tale om unummererede pladser

Billetter

  • Alm. billet: 75 kr.
  • Klubmedlem: 50 kr.*

*Som klubmedlem kan du købe billet med rabat, både til dig selv og en ledsager til klubpris. Husk at vise gyldigt klubkort i billetsalget sammen med billetten.

JernbaneVIDEN

Danmarks Jernbanemuseum afholder hver vintersæson en foredragsrække under titlen JernbaneViden. Her tilbyder vi foredrag til de særligt interesserede i mange forskellige aspekter af jernbaner og jernbanehistorie.

Vi inviterer eksterne eksperter, der har særlig viden om tekniske eller historiske emner. Vi har tidligere præsenteret foredrag om forskellige emner som designet af IC3-toget eller danske ingeniørers involvering i anlæg af jernbaner i Iran eller tunnelanlæg i Bosporusstrædet.