Gå til indhold
Tilbage

ODIN for fuld damp

Kør med ODIN - Danmarks første lokomotiv

Spor nr.

Udgang fra spor 14 eller 19 til Dronning Louises Station

Varighed

10 minutter

Type

Kørsel

Målgruppe

For alle

Pris

Gratis

Tidspunkt

13:00 - 15:30

Danmarks første lokomotiv, ODIN fra 1846, er genopbygget som en køreklar kopi i fuld størrelse. Det har taget 14 år, og i september 2018 stod lokomotivet klar. På udvalgte dage i sommerferien kan I opleve ODIN for fuld damp på museets egen banestrækning.

ODIN og de to vogne

Det er en helt speciel oplevelse for både børn og voksne, når I står tæt på et opfyret damplokomotiv. Trækkraften leveres af ODIN. Siden 2005 har Danmarks Jernbanemuseum arbejdet på en 1:1 køreklar kopi af Danmarks første lokomotiv. Det er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv fra 1846 som pejling. Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger af ODIN for længst er gået tabt, og de enkelte dele er produceret af specialhåndværkere.

ODIN er trækkraft for to vogne, nemlig C 2 og Skovvognen. C 2 fra 1862 er Danmarks ældst bevarede personvogn. Skovvognen, CC 322, er fra 1880 og landets ældst bevarede skovvogn, bygget til Klampenborgbanen.

Hvornår kører ODIN?

Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause. En tur varer ca. 10 minutter. Kørsel med veterantoget er gratis for museets gæster, når entréen er betalt.

Bemærk

Ret til ændringer med materiel forbeholdes. I tilfælde af tørke kører vi ikke med damplokomotiv men med motorvognen MO 1846.

Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok