Gå til indhold
Tilbage

ODIN for fuld damp

Danmarks første lokomotiv

Entrébilletter

Pris

Gratis

Sted

Udgang fra spor 14 eller 19 til Dronning Louises Station

Periode

29. juni - 5. august

Tidspunkt

10:30 - 15:30

Varighed

10 minutter

Målgruppe

For alle

Danmarks første lokomotiv, ODIN fra 1846, er genopbygget som en køreklar kopi i fuld størrelse. Det har taget 14 år, og i september 2018 stod lokomotivet klar. Tirsdag, onsdag og torsdag i sommerferien kan I opleve ODIN for fuld damp på museets egen banestrækning.

ODIN og de to vogne

Det er en helt speciel oplevelse for både børn og voksne, når I står tæt på et opfyret damplokomotiv. Trækkraften leveres af ODIN. Siden 2005 har Danmarks Jernbanemuseum arbejdet på en 1:1 køreklar kopi af Danmarks første lokomotiv. Det er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv fra 1846 som pejling. Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger af ODIN for længst er gået tabt, og de enkelte dele er produceret af specialhåndværkere.

ODIN er trækkraft for to vogne, blandt andet C 2 fra 1862, som er Danmarks ældst bevarede personvogn. 

Hvornår kører ODIN?

Tirsdag, onsdag og torsdag i ugerne 26-31 kl. 10.30-15.30

Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause. En tur varer ca. 10 minutter. Kørsel med veterantoget er gratis for museets gæster, når entréen er betalt.

Bemærk

Ret til ændringer med materiel forbeholdes. 

 

Sommerferiens aktiviteter

Få en tur med veterantoget for fuld damp, tag med veteranbussen på tur, se drejeskiven i funktion, kør med minitoget og meget andet. Se sommerferiens aktiviteter. Alle aktiviteter som kørsel med veterantog, veteranbus og minitoget samt opgaver og fortællinger er inkl. i entréen.

 

Museet tilbyder

Vores produkter kan også købes på museet.