Gå til indhold
Tilbage

S-toget fylder 90 år den 3. april

S-tog har i 90 år gjort byen større

Sted

Spor 16

Periode

3. april

Tidspunkt

10:00 - 16:00

Målgruppe

For alle

Danmarks Jernbanemuseum inviterer alle til at fejre S-togs 90-års fødselsdag den 3. april. I anledning af denne særlige begivenhed tilbyder vi en eksklusiv rabat på 90 kr. på entreen hele dagen og præsenterer en spændende særudstilling om S-togenes fascinerende historie

S-tog har i 90 år gjort byen større

Det første S-tog satte i gang på Frederiksberg Station i retning mod Klampenborg i april 1934. Siden da har S-toget været hjertet af København og oplandet. Med sin pålidelighed og effektive drift har S-togssystemet gjort det muligt for byen at vokse og udvikle sig.

Vi inviterer alle til at fejre S-togs 90-års fødselsdag den 3. april. I anledning af denne særlige begivenhed tilbyder vi en eksklusiv rabat på 90 kr. på entreen hele dagen og præsenterer en spændende særudstilling om S-togenes fascinerende historie. Rabatten gives kun på billetkøb i vores billetsalg.

Særudstilling om S-togenes fantastiske historie

S-togene kører stadig på livet løs og bringer utallige rejsende rundt i hovedstadsområdet. I fremtiden kan rejsende forvente moderniserede og fuldautomatiske tog.

Særudstillingen på dagen giver et indblik i S-togenes historie. Udforsk S-togets udvikling gennem årene, fra dets spæde begyndelse til nutidens moderne og fuldautomatiske tog. Udstillingen præsenterer et 1. generationS-tog, historiske fotografier og fortællinger, der illustrerer S-togets centrale rolle i Københavns infrastruktur og byliv gennem årtierne. Det bliver en særlig mulighed for at få et dybere kendskab til S-togets betydning for byen og dens befolkning.

 

Fejring i samarbejde med DSB lørdag den 6. april

Vi fejrer S-togs 90-års jubilæum i samarbejde med DSB den 6. april. Se vores særudstilling om S-tog under uret på København H. hele dagen. Her giver Jernbaneorkestret også koncert kl. 15.00

Se det fulde program hos DSB på: https://www.dsb.dk/s-tog/90/

1. generations S-tog sidste tur september 2003

1. generations S-tog sidste tur september 2003

S-tog DSB FS 7101 1967

S-tog DSB FS 7101 1967

De første S-togsstrækninger og stationer

De første S-togsstrækninger og stationer