Veterantog for fuld damp i påskeferien

Gratis når entréen er betalt

Udgang fra spor 14 eller 19

10.30-15.30

Varighed

10 minutter pr. tur

For alle

Få en helt særlig oplevelse på Danmarks Jernbanemuseum, når vi kører veterantog for fuld damp.

Hop ombord, når vi kører veterantog for fuld damp på museets egen strækning i påskeferien fra skærtorsdag til og med 2. påskedag.

Vi kører hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause.

En tur varer ca. 10 minutter og er gratis, når entreen til museet er betalt.

ODIN og de to vogne

Trækkraften leveres af ODIN. Det er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv fra 1846 som pejling. Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger af ODIN for længst er gået tabt, og de enkelte dele er produceret af specialhåndværkere.

Det emmer af historie og nostalgi, når I står tæt på det store damplokomotiv, indhyllet i røg, damp og en duft af kul. På turen er ODIN trækkraft for to af museets vogne. Det er DJDS C 2 fra 1862, som er Danmarks ældst bevarede personvogn. Den anden vogn er Skovvognen, CC 322, fra 1880, som er landets ældst bevarede skovvogn. Den er oprindelig bygget til Klampenborgbanen.

14 års arbejde

Danmarks Jernbanemuseum har bygget en køreklar kopi i fuld størrelse af Danmarks første lokomotiv, ODIN, fra 1846. Lokomotivet tog 14 år at bygge, og i september 2018 stod det endelig klar. Få en forsmag på turen her

Påskeferien byder på oplevelser for hele familien

Gå på opdagelse blandt de store fascinerende lokomotiver og vogne, løs opgaver med Koblingerne, kør med veterantog og med vores populære minitog, leg på Børnebanegården, i Busses værksted og hyg jer på den udendørs legeplads.

Vi har åbent alle dage kl. 9-16. Børn (0-17 år) har GRATIS adgang. Se påskeferiens mange aktiviteter her