Veterantog for fuld damp i sommerferien

Hver tirsdag, onsdag og torsdag i uge 27-32

Gratis når entréen er betalt

Udgang fra spor 14 eller 19

30. juni - 6. august

Varighed

10 minutter pr. tur

For alle

Få en helt særlig oplevelse på Danmarks Jernbanemuseum, når vi kører veterantog for fuld damp.

½ pris på entré

Få 50% rabat på entréen den 27. juni-9. august. I betaler 55 kr. pr. voksen, 25 kr. pr. barn (5-17 år) og børn (0-4 år) er gratis. Alle aktiviteter som kørsel med veterantog, veteranbus og minitoget samt opgaver og fortællinger er inkl. i entréen.

14 års arbejde

Danmarks Jernbanemuseum har bygget en køreklar kopi i fuld størrelse af Danmarks første lokomotiv, ODIN, fra 1846. Det har taget 14 år at bygge, og i september 2018 stod lokomotivet klar. På tirsdage, onsdage og torsdage i sommerferien (uge 27-32) kan I opleve ODIN for fuld damp og få en tur i de smukke, gamle vogne på museets egen banestrækning. Det emmer af historie og nostalgi, når I står tæt på det store damplokomotiv, indhyllet i røg, damp og en duft af kul.

Få en forsmag på turen. Se afgangtider og praktiske informationer nedenfor.

Sommerferiens aktiviteter

Tag med veteranbussen på tur, kom ind i det røde lyntog, se drejeskiven i funktion, kør med minitoget og meget andet. Se sommerferiens aktiviteter

På tirsdage, onsdage og torsdage i sommerferien kan du få en tur med ODIN på museets egen strækning

Museets lokomotivfører, Jørgen Lindevall, har sammen med en større gruppe af frivillige bygget ODIN

Museets lokomotiv er en køreklar kopi i fuld størrelse af Danmarks første lokomotiv, ODIN, fra 1846

ODIN præsenteres den 15. september 2018 på museets drejeskive efter 14 års arbejde

Der kan være dage, hvor ODIN ikke er trækkraft. I stedet vil det være et af museets andre damplokomotiver f.eks. K 563 fra 1899

ODIN og de to vogne

Trækkraften leveres af ODIN. Det er bygget helt fra bunden og uden det originale lokomotiv fra 1846 som pejling. Det er en fantastisk præstation, da de originale tegninger af ODIN for længst er gået tabt, og de enkelte dele er produceret af specialhåndværkere.

På turen er ODIN trækkraft for to af museets vogne. Det er DJDS C 2 fra 1862, som er Danmarks ældst bevarede personvogn. Den anden vogn er Skovvognen, CC 322, fra 1880, som er landets ældst bevarede skovvogn. Den er oprindelig bygget til Klampenborgbanen.

Hvornår kører ODIN?

Tirsdage den 30. juni, 7. juli, 14. juli, 21. juli, 28. juli og 4. august

Onsdage den 1. juli, 8. juli, 15. juli, 22. juli, 29. juli og 5. august

Torsdag den 2. juli, 9. juli, 16. juli, 23. juli, 30. juli og 6. august

Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause.

En tur varer ca. 10 minutter. Kørsel med veterantoget er gratis for museets gæster, når entréen er betalt.

Bemærk

• For at passe bedst muligt på hinanden er der et maks. antal for hvor mange gæster, der kan komme med på hver afgang.
  • Der kan ikke bestilles billet til de enkelte kørsler. Der vil være et kø-system, så vi sikrer, at I kommer med efter tur.
  • Hvis lokomotivføreren vurderer, at der er behov for ekstra kørsler, vil ODIN også afgå kvart i eller kvart over.
  • Ret til ændringer med materiel forbeholdes. Der kan være dage, hvor ODIN ikke er trækkraft. I stedet vil det være et af museets andre damplokomotiver.

Køb billet til museet

Som noget nyt kan du købe billet til museet inden ankomsten.

Museet tilbyder

Vores produkter kan også købes på museet.

Andre oplevelser på museet

Se alle aktiviteter