Veterantog for fuld damp i vinterferien

Gratis når entréen er betalt

Udgang fra spor 14 eller 19

11. februar - 19. februar

Varighed

10 minutter pr. tur

For alle

Få en helt særlig oplevelse på Danmarks Jernbanemuseum, når vi kører veterantog for fuld damp.

Hop ombord, når vi i vinterferien fløjter til afgang og kører veterantog for fuld damp på museets egen strækning.

Vi kører hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivføreren holder frokostpause.

En tur varer ca. 10 minutter og er gratis, når entreen til museet er betalt.

ODIN og K 563

Trækkraften leveres af ODIN eller K 563.

Danmarks Jernbanemuseum har bygget en køreklar kopi i fuld størrelse af Danmarks første lokomotiv, ODIN, fra 1846. Det har taget 14 år at bygge, og i september 2018 stod lokomotivet klar. Det emmer af historie og nostalgi, når I står tæt på det store damplokomotiv, indhyllet i røg, damp og en duft af kul.

K 563 er bygget i 1899 hos Esslingen i Tyskland, men efter danske specifikationer og tegninger. Det er et mellemstort lokomotiv, der oprindelig blev brugt til landsdelstog, men hurtigt blev for lille og derfor overflyttet til sidebanerne.

Få en forsmag på turen