Gå til indhold
Tilbage

Veterantog i vinterferien

For fuld damp alle dage - En kørsel varer 10 minutter

Pris

Gratis

Sted

Udgang ved spor 14

Periode

8. februar - 16. februar

Tidspunkt

10:30 - 13:00

Varighed

10

Målgruppe

For alle

Det er ren nostalgi og hygge, når Danmarks Jernbanemuseum kører veterantog for fuld damp på museets egen strækning.

Tag familien med på tur i de brune vogne og mærk historiens vingesus. I fornemmer varmen fra kedlen og dufter røgen fra skorstenen. Trækkraften er damplokomotivet K 563 fra 1899. Det er bygget hos Esslingen i Tyskland, men efter danske specifikationer og tegninger. Det er et mellemstort lokomotiv, der oprindelig blev brugt til landsdelstog til at køre mellem de større byer, men hurtigt blev for lille og derfor overflyttet til sidebanerne.

Hvornår er der afgang?

Danmarks Jernbanemuseum råder over egne skinner og station på museets område. Der er afgang fra Dronning Louises Station. Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-12.00 og igen kl. 13.00-15.30. Midt på dagen holder lokomotiv- og togfører frokostpause.

Hvor lang er turen?

En tur varer ca. 10 minutter. Kørsel med veterantoget er gratis for museets gæster, når entréen er betalt. Vognene er opvarmet.

Ret til ændringer forbeholdes.

Stort legeområde og perleværksted 

Alle dage i vinterferien har vi også et stort legeområde med toglegetøj og et perleværksted med tusindvis af perler. Hver dag kan I også få en tur med det populære minitog gennem remisen. 

Køb billet til museet

Som noget nyt kan du købe billet til museet inden ankomsten. BEMÆRK: Der er forskel på billetterne til ferieperioder og uden for ferierne.

Madpakke eller sandwich

I er velkomne til at medbringe egen mad og drikke. I vinterferien er caféen også åben alle dage kl. 11-15. Her kan I købe pølsehorn, sandwich og andre lækkerier. 

Overnat på Fyn i vinterferien

Hotel Vissenbjerg Storkro kan I booke et ophold inkl. billetter til Danmarks Jernbanemuseum. Hotellet ligger 30 minutters kørsel fra Odense. Her får I en godt ophold til fornuftige priser.

 

Nyhedsbrev

Vær den første til at høre om arrangementer og nye tiltag

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få nyhederne i din indbakke ca. 1 gang om måneden.

Dine oplysninger holdes fortroligt. Du kan altid afmelde dig igen via afmeldingslink i nyhedsmailen. Læs betingelser for nyhedsmails.

Andre oplevelser på museet

Se alle aktiviteter