Gå til indhold
Tilbage

Veterantog

Masser af nostalgi og hygge for hele familien

Spor nr.

Udgang fra spor 14 eller 19 til Dronning Louises Station

Varighed

10 minutter

Type

Kørsel

Målgruppe

For alle

Pris

Gratis

Tidspunkt

13:00 - 15:30

Det er en helt speciel oplevelse for både børn og voksne, når I står tæt på et opfyret damplokomotiv. Her fornemmer I varmen fra kedlen og dufter røgen, der kommer ud af skorstenen. Det er ren nostalgi.

Trækkraften bliver leveret af damplokomotivet Hs 415 fra 1901. Det er et rangerlokomotiv, som er bygget til rangering på de danske banegårde og stationer. Hs 415 er bygget hos Vulcan i Maribo og er ét af to bevarede lokomotiver fra denne lille lokomotivfabrik i Danmark. Lokomotivet anvendtes indtil slutningen af tresserne, blev endeligt udrangeret i 1970 og herefter overdraget til Danmarks Jernbanemuseum.

Hvornår kører veterantoget?

Der køres fra museets egen station, Dronning Louises Station. Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-15.30, dog ikke kl. 12.30, hvor lokomotivfører og togfører holder frokostpause. En tur varer ca. 10 minutter. Kørsel med veterantoget er gratis for museets gæster, når entréen er betalt.

Bemærk

Ret til ændringer med materiel forbeholdes. I tilfælde af tørke kører vi ikke med damplokomotiv men med motorvognen MO 1846.

Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok