imgheader

1-års fødselsdag - På Sporet af Historien

17. juni 2018
10.00-16.00

Den 17. juni 2017 var en stor dag på Danmarks Jernbanemuseum. Den røde løber var rullet ud, solen skinnede fra en skyfri himmel og det strømmede ind med forventningsfulde børn og deres voksne. Kl. 10.30 holdt museets direktør Steen Ousager tale og dermed var museets nye, udendørs lære- og legeområde På Sporet af Historien officielt indviet og klar til at tage imod en masse børn.

Vi er glade for at se, at det nye område er populært. Børnene har i den grad taget godt imod det store trælokomotiv, og det er skønt at høre glade, hvinende børnestemmer fra vandtårnet, når der rutsches ned fra toppen.

Web mini legeplads

Fødselsdagsfejring – kom og vær med

Søndag den 17. juni kl. 10-16 fejrer vi 1-års fødselsdag for det nye lære- og legeområde sammen med vores gæster. Der bliver serveret gratis kage til alle, kaffe/te til de voksne og saftevand til børnene. Det sker i tidsrummet kl. 11-15, eller så længe lager haves.

I kan også komme på tur med det populære, ny-iscenesatte minitog, som kører gennem det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Rejsen begynder på Københavns Hovedbanegård og går via den gamle Lillebæltsbro forbi Holstebro remise. Via den klassiske Storebæltsfærge Dronning Ingrid fortsætter I turen forbi en typisk stationsby for igen at slutte på Københavns Hovedbanegård. Minitoget kører hele dagen kl. 10.15-15.45.

Vi glæder os til at se jer. Der er almindelig entré til museet. HUSK børn og unge (0-17 år) har gratis adgang den dag.

NY havebane

Samme dag åbner museets nye togbane – en lille havebane med LGB-tog. Her kan I se to forskellige havebanemiljøer: tysk by-idyl fra ca. 1960 og det amerikanske vilde vest fra ca. år 1900. Havebanen finder I ved Dronning Louises Station med udgang ved spor 14.