Gå til indhold

Del dine ferieminder med os

Skal du på ferie med tog? Eller har du tidligere været på en uforglemmelig togrejse? Vi vil meget gerne se dine bedste togferiebilleder

Måske har du oplevet en spektakulær togtur gennem de maleriske schweiziske bjerge? Eller måske har du haft et mindeværdigt møde med nogle medrejsende, som du har foreviget på billede? Uanset hvad, vil vi gerne høre om dine oplevelser.

I vores udstilling Drømmenes Kupé sætter vi fokus på ferierejser med tog. Her deler tidligere rejsende deres drømme og eventyr på skinner. Mange beskriver deres togferier som frihed på skinner. Udstillingen indeholder i dag billeder og genstande frem til 1990'erne, men vi ønsker at opdatere den med nyere billeder og historier.

Bliv del af Drømmenes Kupé

Efter sommerferien vil vi udstille de indsendte billeder i Drømmenes Kupé, så udstillingen bliver ført op til nutiden.

Vi opfordrer dig til at sende os dine togferiebilleder, gerne med en lille fortælling, samt tid og sted. Billeder fra stationer, perroner og inde i togene er meget velkomne.

Send dine minder

Send dine billeder og beskrivelser til os senest den 18. august på bookinger@jernbanemuseet.dk Vi ser gerne, at billederne er minimum 2 MB.

Vi glæder os til at se dine minder og dele dem med vores besøgende!

Drømmenes Kupé

Siden 1972 har Interrail for mange været billetten til flere ugers eventyr, oplevelser og en berusende følelse af frihed. Førhen var det Orientekspressen og de flotte blå Wagons-Lits-vogne. Med Drømmenes Kupé fortæller vi historien om danskernes togrejser sydpå.

I udstillingen Drømmenes Kupé følger du to kontraster i togrejsens historie. De unges kaotiske Interrail-rejser i 1970-90’erne sættes over for de velhavendes rejser med de blå Wagons-Lits-vogne, også kaldet luksushoteller på skinner, der foregik ad kendte veje til farverige destinationer fra først i 1900-tallet.