Museets retningslinjer for COVID-19

Sådan passer vi bedst på hinanden

Museet er p.t. lukket

Vi følger myndighedernes anvisninger i forhold til COVID-19 og de nye restriktioner, som netop er meldt ud. De skærpede nationale tiltag betyder bl.a., at kulturinstitutioner skal holde lukket til og med 7. februar 2021.
Vi beklager de gener, det måtte medføre for vores gæster. Vi ser frem til at kunne byde jer velkommen på Danmarks Jernbanemuseum i det nye år.

Opdateret 14.01.2021

Velkommen på Danmarks Jernbanemuseum

Vi tager derfor de nødvendige forholdsregler og har indført en række initiativer, der gør, at vi kan passe bedst muligt på hinanden og gøre museumsbesøget til en tryg oplevelse.

Bemærk

Der er krav om brug af mundbind eller visir ved besøg på museet. Dette gælder fra 29. oktober 2020.

Sådan passer vi bedst på hinanden ved besøg på museet

• Der er ekstra rengøring rundt på museet i løbet af åbningstiden.
  • Der er skilte de steder, hvor I skal være særligt opmærksomme.
  • Der er skabt afstand ved spisepladsområderne indendørs. Der er enkelte borde/bænke udendørs til medbragt mad.
  • Der er midlertidigt lukket til de vogne og lokomotiver, hvor der normalt er adgang for publikum. Det er gjort for at mindske smittespredning.
  • Vores område med legebord og legetøj er midlertidigt fjernet. Det sker for at mindske smittespredningen.
  • Minitoget kører hver dag men med færre passagerer pr. afgang, dog maks. 10 personer.
  • Vi henstiller til, at der maks. er 10 personer ad gangen på den udendørs legeplads.
  • Vi henstiller til, at der maks. er 10 personer ad gangen på Børnebanegården.

Det kan I gøre som gæst på museet

• Hold afstand – der er afstandsmarkeringer rundt på museet
  • Ophold jer ikke i større grupper
  • Følg skiltningen
  • Benyt håndsprit – der er opsat håndspritstationer rundt på museet
  • Vask hænder efter toiletbesøg
  • Brug gerne egen stofble ved benyttelse af puslepladserne
  • Har du sygdomssymptomer, så skal du blive hjemme.
  • Host og nys i ærmet

Ved kørsler med veterantog

• Danmarks Jernbanemuseum tilbyder kørsler med veterantog rundt i landet, ligesom der på udvalgte dage køres veterantog på museets egen strækning.
  • Krav om mundbind gælder også på kørsler med museets veterantog, både rundt i landet og på museets egen strækning.
  • Det er ikke muligt at købe drikkevarer eller snacks på kørsler rundt i landet.
  • Ved kørsler rundt i landet købes nummererede pladser til de enkelte vogne. Det er ikke muligt at ændre sædenummer eller få ombyttet til en anden vogn.

Ovenstående retningslinjerne er opdateret 26.10.2020.