Gå til indhold
Tilbage

Velkommen i samlingen

Særudstilling med årets genstande fra 2020

Spor nr.

7

Det er kun et lille udsnit af museets genstande, der findes i udstillingerne i Odense. De andre genstande bliver opbevaret under sikrede forhold på museets magasiner, hvor de beskyttes mod støv, lys og fugt. Danmarks Jernbanemuseum vil med udstillingen vise de nye genstande frem, inden vi lægger dem på magasin.

Genstandene på Danmarks Jernbanemuseum kommer mange steder fra. Nogle ting går vi selv ud og leder efter, fordi vi gerne vil have dem i samlingen. Andre ting får vi tilbudt, fordi ejerne synes, at vi er det rette hjem for genstandene. Ad denne vej får museet tilbudt ting, som vi aldrig havde drømt om fandtes. Det er dog ikke alt vi tager imod. Med denne udstilling vil vi vise dig de genstande som museet valgte at indsamle i året 2020.


At udvælge de mest interessante og relevante genstande til museets samling er ikke nogen let opgave. Der ligger mange overvejelser bag de genstande vi opbevarer på magasinet og viser frem i udstillingerne. Når du står i udstillingen, kan du forestille dig, at du er ansvarlig for museets indsamling, og kun må vælge én af de udstillede genstande til samlingen. Hvilken ville du vælge?