Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Bag Statsbanernes kulisser og andre reportager fra DSB 1931-1957

299,00 kr

Produktoplysninger

Forlag Bane Bøger
Udgivelsesår 2007
Indhold 96
ISBN 978-87-91434-13-6

Med "virksomhedsbesøg", der er hentet fra tidens fag-, uge- og dagspresse, giver bogen et levende billede af dagligdagen ved banerne. Et af bogens temaer er S-banen, hvor vi besøger kontrolbetjentene på stationerne og følger togrevisorerne i deres nødvendige - men ikke altid lige populære - arbejde. Vi oplever også folkestemningen en sommeraften på Klampenborg Station i Besættelsens sidste år. I en underholdende skildring besøger vi personalet i en spisevogn, dengang der var fine kulinariske oplevelser på togrejsen mellem Aalborg og Padborg. Og vi går til ro i nattoget fra København til Vestjylland.

Danmarks største trafikknudepunkt var i mange år Fredericia, som beskrives i en storslået og meget informativ reportage, og vi fortsætter i nordpå til Århus, hvor Centralværkstedet ligeledes skildres indgående i overgangstiden mellem damp og diesel. For den overfartsinteresserede læser besøges DSB's Øresundsbåde mellem København og Malmø, netop i de år da indkøbsrejsende strømmede til for at hente ellers uopnåelige varer "hinsidan". Vor barndoms landstation og feriebørnenes ankomst og afrejse skildres vemodigt, og vil vække mange kære minder hos de, der husker barndommens togrejse ud i den danske sommer. Også jernbanefolk med den klassiske trafikelevuddannelse vil glædes over skildringen af elevens oplevelser, både på landstationen og på Jernbaneskolen.

1930'ernes og 40'erne rejseliv på den sjællandske Vest- og Sydbane beskrives af både personale og charmerende reportere, og en endelig følger vi en af de tidlige jernbaneentusiaster på en Jyllandsrundrejse, dengang der virkelig var noget at opleve på DSB's omfattende skinnenet. Bogen er illustreret med stribevis af stemningsfulde miljøfotos, de fleste gengivet i stort format og optaget af periodens bedste jernbanefotografer, både professionelle og amatører.