Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Da færgen byggede bro

199,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Anne Dorthe Holm
Forlag Museerne Vestfyn
Udgivelsesår 2011
Indhold 150
ISBN 978-87-91397-04-2

I mere end 700 år var færgefarten mellem Assens og Aarøsund af national betydning. Ruten var en del af den vigtige postforbindelse mellem København og Hamborg, og både kongelige, tiggere, handelsrejsende og soldater har rejst via denne rute.

Fra 1920 til 1972 var det færgeselskabet A/S Lillebelts-Overfarten, som sejlede tusindvis af passagerer, biler, levende svin og ikke mindst tonsvis af roer over Lillebælt. Den livlige handel mellem Assens og Aarøsund udgjorde den økonomiske rygrad for færgedriften. Gennem mere end 50 år lykkedes det at føre færgen frem og tilbage flere gange dagligt trods minesprængning, konkurrence fra andre færger, brobygninger og stærkt stigende driftomkostninger. Der blev transporteret en del godsvogne med overfarten både normal såvel som smalsporede.

Denne bog er en fortælling om færgeselskabet og det liv, som udspandt sig på og omkring færgen gennem årene. Det er en historie om en færgeforbindelse, som skabte vækst og kontakter på Vestfyn og i Sønderjylland, og som dermed byggede bro mellem de to landsdele.