Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Færgen er i havn om få minutter

349,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Flemming Søeborg
Forlag Gyldendal
Udgivelsesår 2017
Indhold 240
ISBN 9788702246209

Danskerne har altid sejlet, når de skulle rundt i riget – utallige er de steder, hvor der har været en form for færgefart med robåd eller sejlskib. Med tiden blev disse færgefarter sat i system med privilegerede færgelaug, faste sejlplaner og bedre skibe og færger.

Specielt udbygningen af jernbanenettet sidst i 1800-tallet medførte en voldsom ændring af færgeoverfarterne, og hjul- og dampfærger pløjede sig gennem sunde og bælter, dag og nat. De gamle dampfærger blev efterhånden afløst af dieseldrevne motorfærger eller af broer og enkelte tunneller, men det er nærmest utænkeligt, at Danmark nogensinde skulle blive så bebygget, at færgerne helt kan undværes. Her kan du (gen)opleve søluften, duften af storebæltskaffen og nyde de mange, smukke færger, der har sejlet i vore farvande.

Danmark er et færgeland, og det at sejle med en færge, hvad enten det er en lille tur fra Bogø til Stubbekøbing eller turen går fra Odden til Aarhus, så elsker vi den lille pause. Her er hele den nostalgiske historie om færgernes Danmark i en flot indbundet bog.

Bogen er selvfølgelig gennemillustreret med alt fra postkort til offentlige og private fotos.