Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Internationale tog via Jylland

289,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Jens Bruun-Petersen, John Poulsen
Forlag Bane Bøger
Udgivelsesår 2002
Indhold 112
ISBN 9788788632910

Det tredie bind i den populære serie om den internationale persontrafik med tog mellem Danmark og udlandet kommer nu. Det behandler trafikken via Jylland, både den øst-vestgående - Englandsforbindelsen via Esbjerg - og den nord-sydgående, samt forbindelserne sydpå via Storebælt-Fyn.

Englandsforbindelserne via Esbjerg var i mange år en af de vigtige udlandsruter, først betjent med sovevogne, senere med lyntog og så i mange år med Bådtoget Englænderen. Også transittrafikken fra Nordjyske havne til Tyskland kom tidligt i gang, og fik sit største omfang i Nordpilensstorhedstid i 1960'erne.

I årene efter 2. verdenskrig måtte den internationale trafik mellem Danmark og Vesteuropa omvejen over Fyn, indtil Grossenbrode-ruten tog over midt i 1950'erne. I mange år derefter havde Fynboerne deres egne internationale tog til Hamburg.

Også de mest undseelige internationale tog, der kørte på den sydlige del af den jyske vestbane, er behandlet i dette bind.

Hovedvægten i bogen er lagt på at skildre omfanget af trafikken, typisk køreplaner, oprangeringer og vognbenyttelse, herunder et overblik over Det internationale Sovevognsselskab CIWLs og en række udenlandske selskabers vogntyper.