Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Bogenseslagteren

319,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Steen Ousager
Forlag Syddansk Universitetsforlag
Udgivelsesår 2022
Indhold 578
ISBN 9-788740-834239

I årtier var banen mellem Odense og Bogense en del af den danske infrastruktur. Den blev åbnet i 1882 og nedlagt i 1966. Men de første tanker om anlægget skrev sig tilbage til 1870’ernes begyndelse, og først i 1972 kunne det sidste tilbageblevne stykke fra Odense til Haustrups Fabrikker mellem Snapind og Næsby lukkes ned.

Det var dog langt fra nogen selvfølge, at Nordfyn og Sletten skulle have en jernbane. Det var heller ikke nogen selvfølge, at den skulle organiseres som et fælleskommunalt aktieselskab, der var etableret for lånte penge. I bogen fortælles derfor ikke blot om banen og dens betydning, men også om interessenterne og selskabet bag.

Ideen har været at tegne et portræt af en offentligt ejet virksomhed, der – som det skulle vise sig - både i planlægnings-, drifts- og lukkefasen befandt sig i et krydspres mellem forventninger, krav og muligheder. I centrum for fremstillingen står derfor banens dagligdag med dens brugere, ledelse og ejere på et bagtæppe af organisatoriske, økonomiske og politiske udfordringer. Bogen Bogenseslagteren er skrevet af Steen Ousager