Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Den klarede De sgu godt, »Brandmajor« - et halvt århundrede ved DSB

48,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Ole Nørregaard Pedersen
Forlag Danmarks Jernbanemuseum
Udgivelsesår 2008
Indhold 293
ISBN 978-87-982227-8-1

"Brandmajoren" er bogens forfatter, forhenværende trafikinspektør ved DSB Ole Nørregaard Petersen (født 1927). I 1951 var han efter kort tids indøvelse blevet sat på en aftenvagt som togleder i Fredericia. Under vagten indløb melding om en alvorlig brand i lyntoget Uldjyden; de deraf følgende problemer håndterede han så resolut og selvstændigt, at "Brandmajoren" herefter blev hans tilnavn.

Ole Nørregaard Petersen startede sin karriere som 15-årig trafikelev og tog fageksamen ved DSB i 1947. Herefter fulgte videreuddannelse ved trafiksektionen i Fredericia. Da han således havde lært, hvordan man får togene til at køre, ville han gerne fylde dem. Derfor blev han i 196 leder af DSB's rejsebureau i Rønne, og herefter i Aalborg og Odense.

Efter DSB's omstrukturering i 1973 skulle der satses på det indenlandske salgsarbejde. I den forbindelse blev Ole Nørregaard Pedersen udnævnt til funktionsleder for passagerfunktionen på Fyn. Derfor gik han i gang med at studere markedsføring hos British Rail, Deutsche Bundesbahb og amerikanske Amtrak.

Imidlertid var rygterne om Ole Nørregaard Pedersen nået til korridorerne i Generaldirektoratet, så fra 1983 stod han til rødighed for Generaldirektørens sekretariat for at omforme DSB til en moderne salgs- og servicevirksomhed. Relanceringen af lyntoget Sølvpilen i 1984 var en af opgaverne. I handicapåret 1986 repræsenterede han DSB i London og Hannover, og i 1987 forestod han oprettelsen af DSB servicecenter på Hamborgs hovedbanegård. Slutstillingen var indtil 1990 fungerende stationschef i Odense.