Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Et liv på maskinen

269,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Peer Pedersen
Forlag Dansk Jernbane-klub
Udgivelsesår 2006
Indhold 80
ISBN 87-87050-53-6

Peer Pedersen blev antaget som maskinarbejderlærling ved DSBs centralværksted i København i 1960. Det blev begyndelsen til et langt liv ved banen. Senere blev Peer Pedersen først fyrbøder på de sidste sjællandske damplokomotiver og derefter lokomotivfører. Som lokomotivfører kom Peer Pedersen til at køre med S-tog omkring 1970, med MO på Farumbanen, med MZ-lokomotiver på ""de lange skinner"", med MX-ere til Frederikssund, med ML på Lille Nord og over Øresundsforbindelsen med eldrevne togsæt. Peer Pedersen har også fungeret som kørelærer og lokomotivinstruktør.

I bogen ""Et liv på maskinen"" fortæller Peer Pedersen om mange af dagligdagens små episoder, men læseren får også et indblik i, hvordan samarbejdet mellem de forskellige personalegrupper fungerede og udviklede sig, mens DSB blev forvandlet fra en etat til en moderne, gennemrationaliseret jernbaneoperatørvirksomhed.

Bogen illustreres med en lang række billeder, der både er hentet i DJKs omfangsrige fotoarkiv og hos nogle af vore bedste jernbanefotografer. Billederne afspejer tydeligt den udvikling, som DSB gennemgik i de godt 40 år, Peer Pedersen var ansat ved statsbanerne: Fra dampdrift og rangering med ""den grønne elevator"" til ""Station Hof"" i 1960-erne frem til togsættenes tidsalder omkring år 2000.