Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Køge - Ringsted Jernbane

349,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Thomas Nørgaard Olesen
Forlag Dansk Jernbane-klub
Udgivelsesår 2004
Indhold 160
ISBN 8787050374

Efter mange års diskussioner åbnede privatbanen fra Køge til Ringsted i 1917. Banen skulle fungere både som havnebane for Ringsted og som oplandsbane for købstæderne i banens ender. Køge-Ringsted banen blev imidlertid åbnet for sent til at få nogen særlig indflydelse på egnens byudvikling, og banen havde hele sin levetid en ret beskeden trafik.

Køge-Ringsted banen var en meget hyggelig privatbane med ret særpræget materiel, herunder en benzin-elektrisk to-akslet Triangelvogn og en landevejsrutebil ombygget til jernbanedrift. Til sidst kom banen også i besiddelse af en enkelt Scandiaskinnebus. I 1963 blev banen nedlagt, men trods et ellers stille liv blev de sidste måneder hektiske: En remisebrand og hårdt vintervejr satte en stor del af det rullende materiel ud af spillet, og de sidste måneder af banens liv blev en hård prøvelse.

Nu udsender Dansk Jernbane-Klub en bog om Køge-Ringsted banen. Det er mange år siden, der sidst er udgivet en bog om dette emne. Den nye bog, der bl.a. er baseret på interessant kildemateriale i form af banens originale bestyrelsesprotokoller, bliver en traditionel privatbanebog med gennemgang af forhistorien, driftsperioden og likvidationen samt en beskrivelse af banens materielpark