Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Med damptog til dyrehaven

379,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Morten Flindt Larsen
Forlag Bane Bøger
Udgivelsesår 2000
Indhold 256
ISBN 87-88632-82-2

Klampenborgbanen i hverdag og fest 1863 - 1934

Den store bog om Klampenborgbanen, som den kunne opleves frem til S-banens åbning.

Med sit særprægede rullende materiel og sin unikke driftsform var banen til skovene nord for København allerede fra starten en landets mest spændende og succesrige jernbanestrækninger. Den var i sin storhedstid hovedtransportvejen for generationer af københavnere på udflugt til ikke blot Dyre-haven og ""Bakken"" men også til Charlottenlunds blomstrende restaurations- og forlystelsesliv.

Bogen behandler en enestående epoke i dansk jernbanehistorie og er overdådigt krydret med øjebliks-skildringer fra jernbanen. Oplev den glade rejse med de toetages personvogne, røgen og dampen i de åbne skovvogne og sammenstuvningen i stationernes ""båse"", hvor slagsmål og skænderier hørte til dagens uorden.

Mød personlighederne blandt banens personale og få et levende og detaljeret indblik i dagliglivet på stationerne i både de stille stunder og under spidsbelastning. Tag med til de forlængst forsvunende folke-kære attraktioner i banens opland, som var medvirkende til at man allerede i 1870 på en god sommer-dag kunne transportere næsten 28.000 skovgæster med 84 tog til og fra Charlottenlund og Klampenborg.

Bogen om Klampenborgbanens guldalder er jernbanehistorie med en sjældent afvekslende kul-tur- og lokalhistorisk vinkel. Den indeholder desuden ca. 300 illustrationer, heriblandt mange malerier og tegninger samt en mængde hidtil ikke offentliggjorte fotografier, fra dengang der var jernbaner til."