Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Motorismens lømmelalder

390,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Arnold Andersen
Forlag Forlaget Nordpress
Udgivelsesår 2010
Indhold 349
ISBN 87-89109-39-2

En fortælling om trafikmidlernes udvikling og indbyrdes konkurrence i mellemkrigsårene i Jylland og på Fyn og øerne.

En illustreret fortælling med brudstykker af den jysk-fynske trafikudvikling og motorisering i mellemkrigsårene, og hvor der gives miniportrætter, af nogle af dem, der prægede udviklingen. Der fortælles desuden om, hvordan motorerne på afgørende vis var med til at forandre trafikmidlerne og trafikapparatet, og om hvordan de var med til at udvikle den indbyrdes konkurrence.

Den eksplosive udvikling af bestanden af motorkøretøjer krævede bedre veje, nye broer, forbedrede jernbaneanlæg og bedre færgeforbindelser. Ikke mindst kom flyvningen, og hævede sig op over det hele, og som var blandt de trafikmidler, der bidrog til den udvikling, vi kender i dag. Det var netop i Motorismens Lømmelalder, at motorerne vandt frem og gjorde sig gældende såvel til lands, til vands som i luften.

Under første verdenskrig aflagde mange motordrevne trafikmidler deres styrkeprøve, og udvikledes derved til større driftsikkerhed. Motorerne sejrede desuden over dampdriften, og trængte sig ind på områder, hvor de ikke før havde været. Konkurrencen var hård – ja benhård, og hvorfra der ikke mindst bringes nogle citater af den sort/hvid-opfattelse, der dengang herskede.