Gå til indhold
Tilbage

Bøger

På sporet af 2011

219,00 kr

Produktoplysninger

Forlag Dansk Jernbane-klub
Udgivelsesår 2011
Indhold 80
ISBN 978-87-87050-98-2

På sporet af 2011 afspejler som altid årets nyheder på godt og ondt…, men som sædvanligt med et glimt i øjet. Læs om året der gik – på en både underholdende og informativ måde. Over 65 af landets ypperste jernbanefotografer har stillet deres absolut bedste fotos til rådighed for bogen, og billederne og den ledsagende tekst giver årbogen et autentisk, historisk og nærværende tilbageblik på året som svandt – et år, der bragte jernbanen på forsiden af landets aviser i hidtil uset grad - grundet de skandaløse forhold omkring DSBs ledelse og DSBFirst.

Årbogen indledes som altid med en trafikpolitisk krønike om det forgangne år. Det er en krønike med bid og vid, når året skal vurderes og kommenteres med trafikpolitiske og kritiske briller. Temaerne i år er blandt andet:

  • DSB´s katastrofe år – ledelsen fyret – DSBFirst på vej mod konkurs…
  • Valgkamp mellem rød og blå blok om kollektiv transport og betalingsring!
  • Skandalerne omkring IC4-togene vil ingen ende tage…
  • Rejsekortet lader vente på sig – en ny skandale lurer
  • Strategien om mere gods på bane er mislykkedes. Men transittrafikken vokser langsomt…
  • Lokalbanerne opruster stadig. Nu med hurtigere tog og forbedrede køreplaner. Y-tog er dog snart en sjældenhed, eftersom både Vestbanen og Odderbanen snarest overgår til nyt materiel…
  • Veteranbanerne stabiliserer sig i større enheder…Særlige indlæg i bogen – i år ”Jernbanefotografering”

Herefter følger bogens billedkavalkade med over 175 flotte farvefotos, udvalgt blandt de over ca. 5.000 modtagne billeder fra landets mange interesserede jernbanefotografer, ledsaget af en informativ og underholdende tekst. Bogens indlæg handler i år om ”Jernbanefotografering”. Ud over en generel historisk og aktuel artikel om det at fotografere tog – herunder 10 gode grydeklare tips – vil nogle af bogens fotografer besvare aktuelle og nærværende spørgsmål om fotografering af tog. Tips til hvordan billeder kan vurderes og arkiveres er en del af de fire siders indlæg.