Gå til indhold
Tilbage

Bøger

Tog mod Gedser perron 1! og andre reportager fra DSB 1938-1961

279,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Morten Flindt Larsen
Forlag Bane Bøger
Udgivelsesår 2005
Indhold 84
ISBN 87-91434-01-7

I dette nye bind med reportager og interviews sætter vi fokus på en række DSB-arbejdspladser og -miljøer i etatens sidste store glansperiode.
Et af bogens temaer er godstrafikken, hvor vi følger med natgodstogene fra provinsen til hovedstaden, og oplever det intense arbejde med rangering og godshåndtering på Godsbanegården. Men også lyntogsrejsens tekniske sider belyses grundigt af en jernbaneentusiast i en spændende turbeskrivelse, ligesom vi kigger indenfor på Centralværkstedet i København.

For den businteresserede læser er der et besøg hos DSB's rutebilchauffører i Valby, og på Sydbanen følger vi en lokomotivførers arbejdsdag, snakker med en kvindelig trafikassistent på en landstation og tager del i en jernbaneinteresseret rejsendes oplevelser på togturen.

Vi besøger Storebæltsoverfarten under den voldsomme trafikbelastning i 1950'erne, hvor man for alvor begyndte at diskutere en fast forbindelse over bæltet. Her sejler vi med både jernbane- og bilfærger, og hilser på personalet på færgernes kommandobroer, i maskinrum og restauranter.

At det i mange år var indiske bøfler, der dirigerede Danmarks togtrafik, vil nok komme bag på de fleste. Bogen rundes af med et par ture med motormateriel, med MP vogn på Alsbanen og i førerhuset på MX'ere med natgodstog.

Bogen er illustreret med stribevis af stemningsfulde miljøfotos, mange gengivet i stort format. De er optaget af periodens bedste jernbanefotografer, både professionelle og amatører, og mange læsere vil nikke genkendende til navne som W. E. Dancker-Jensen, Erik V. Pedersen og Foto-Fritz.

Med sine "virksomhedsbesøg", der er hentet fra tidens fag-, uge- og dagspresse, giver ""Tog mod Gedser Perron 1!"" et interessant og underholdende indblik i dagligdagen ved banerne.