Gå til indhold
Tilbage

Bøger

En returbillet til Sønderborg, tak!

299,00 kr

Produktoplysninger

Forfatter Flemming Wraae, Steen Thunberg
Forlag Brande Bladet
Udgivelsesår 2008
Indhold 168
ISBN 87-985561-3-4

Steen Thunberg og Flemming Wraae har med denne bog fortsat deres rejse tværs over Sønderjylland. Det startede med bogen om Højerbanen og fortsatte i 2004 med bogen om Tønder-Tinglev banen, og nu er turen så kommet til Tinglev-Sønderborg.
Stilen kendes fra forfatterparrets tidligere bøger; en fornøjelig blanding af talrige erindringsbilleder, personlige fortællinger og presseklip, holdt sammen af en mere generel tekst med hovedvægten på lokalhistorien. Blandt de traditionelle jernbanehistoriske emner er forhistorien og stationernes historie fyldigt beskrevet, mens emner som toggang, køreplan og materielbenyttelse er behandlet mere summarisk På illustrationssiden er bogen præget af et væld af interessante fotos gengivet i stort format samt mange bygningstegninger og sporplaner.
Sønderborg fik sin bane sent i forhold til de øvrige købstæder på den slesvigske østkyst, for der var mange modstridende interesser i området. Så i modsætning til andre, eksisterende statsbaner i landsdelen har banen ikke nogen lang historie. På trods af dette, er banens historie bestemt ikke kedelig, da den udspilles midt i det nationale spændingsfelt mellem tysk og dansk herredømme.

Tag med på en rejse ad Sønderborgbanen, der trods sin åbenlyse karakter af sidebane både har haft egne sidebaner, har været trafikeret af lyntog - og takket være en trafikminister med lokal tilknytning i dag er elektrificeret!"