Gå til indhold
Tilbage

Børnebanegården

Oplev en banegård i børnestørrelse

Pris

Gratis

Sted

På balkonen over spor 3-4

Periode

25. maj - 26. juni og 10. august - 30. december

Tidspunkt

10:00 - 16:00

Målgruppe

For familier

Børnene kan sælge billetter, lege lokomotivfører og rejse til fjerne lande. Der er fine uniformer og kasketter, så børnene kan klæde sig ud og lade fantasien flyve. Børnebanegården er et sikkert hit hos de mindre børn.

Vedr. COVID-19

Der må maks. være 10 børn ad gangen, som benytter Børnebanegården. Vi har indført en række initiativer, så vi kan passe bedst muligt på hinanden og gøre museumsbesøget til en tryg oplevelse. Læs mere her

Unik legeplads

Børnebanegården er udviklet specielt til museet og bygget af legepladsfirmaet Monstrum. Området er bygget op med inspiration i Odense Banegård efter 2. verdenskrig. Buerne fra Odenses gamle banegårdsbygning fra 1914 er gengivet, og det samme er Odenses kommandopost fra 1962. Der er også et lille MY-lokomotiv, billetsalg og vogn, børnene kan lege i og omkring.

Det lille MY-lokomotiv er koblet til både kontroltårnet og passagervogne, så børnene kan kommunikere og sørge for sikre afgange. Lokomotivet er også koblet til signaler, der blinker, når toget kan køre afsted. 

Køb billet til museet

Som noget nyt kan du købe billet til museet inden ankomsten. BEMÆRK: Der er forskel på billetterne til ferieperioder og uden for ferierne.

 

Velkommen til Børnebanegården

Uniformer og kasketter i børnestørrelse gør legen ekstra sjov

Rollespil

Uniformer og kasketter i børnestørrelse gør legen ekstra sjov

Spisepladserne lige ved Børnebanegården har udkig til vogne og lokomotiver

Medbragt mad

Spisepladserne lige ved Børnebanegården har udkig til vogne og lokomotiver

Gå på opdagelse i remisen

Til Børnebanegården hører en folder, der kobler lære- og legeområdet sammen med de virkelige genstande. Mange af Børnebanegårdens elementer kan ses i virkeligheden i museets udstillinger og lige uden for museet. Legen i Børnebanegården kan hermed få en ekstra dimension. Børnebanegården kan samtidig give et indtryk af, hvordan museets genstande har været anvendt.

Velegnet til de mindre børn

Børnebanegården er velegnet til børn i alderen 3-8 år.

Ved Børnebanegården og flere steder på museet er der pladser, hvor I er velkomne til at spise medbragt mad. I de perioder, hvor cafeen er åben, er pladserne i caféen forbeholdt spisende gæster.

Museet tilbyder

Vores produkter kan også købes på museet.

Andre oplevelser på museet

Se alle aktiviteter