Gå til indhold
Tilbage

En stor dag med Koblingerne

Se de rigtige lokomotiver løse opgaver og køre på museets egen strækning. Det bliver en festlig weekend med musik, skuespil og en masse aktiviteter for børn.

Entrébilletter

Pris

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt. Gratis entré for børn (0-17 år).

Periode

10. september - 11. september

Tidspunkt

09:00 - 16:00

Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 10. og 11. september, hvor vi præsenterer Koblingerne ved et stort arrangement. Det bliver en festlig weekend med musik, skuespil og en masse aktiviteter for børn.

Glæd jer til En stor dag med Koblingerne, hvor de seks søde og sjove lokomotiver vækkes til live. Koblingerne er baseret på seks af museets lokomotiver og i denne weekend vil de indgå i et storstilet og festligt arrangement.

Program for skuespil og kørsler 

9.00: Museet åbner med masser af sjove og spændende aktiviteter 

10.00: Skuespil: Koblingerne og turdagen

11.00-12.30: Kørsler på museets egen strækning med Molly og Karen (Hver tur varer ca. 10 minutter)

12.30: Skuespil: Koblingerne og Karens hjul

13.00-14.30: Kørsler på museets egen strækning med Molly og Odin (Hver tur varer ca. 10 minutter) 

14:45: Skuespil: Koblingerne og det årlige foto

Med forbehold for mindre ændringer i tidsplanen. Den opdateres her, hvis det er tilfældet.

Skuespil med Koblingerne

Den 10. og 11. september bliver Koblingerne vist frem for museets gæster. De glæder sig allerede og klargøringen er i fuld gang. I løbet af weekenden opstår der nogle problemer, der skal løses. Lokomotivmester Busse træder til og hjælper de seks søde lokomotiver. Der er tre forskellige forestillinger med TEATERET DER GIK I SORT i løbet af dagen både lørdag og søndag

Koblingerne og turdagen
Det er tidlig morgen på Danmarks Jernbanemuseum. Koblingerne er ved at gøre sig klar til at køre med passagerer, men der er noget galt! Hvor er de to vogne som Karen skal køre med? Kan de mon finde dem før der er afgang?

Koblingerne og Karens hjul
Karen og Molly har kørt med gæster hele formiddagen og Lokomotivmester Busse skal lave et sikkerhedstjek. Det går ikke godt. Karens ene hjul giver hende problemer. Kan Karen overhovedet køre?

Koblingerne og det årlige foto

Da dagen er ved at være forbi, skal Koblingerne tilbage i remisen. Det årlige foto skal tages, men hvor er Molly og Odin? Hvorfor kommer de ikke?

 

Masser af sjove og spændende aktiviteter

Foruden skuespil er der mulighed for at deltage i en masse forskellige aktiviteter på hele museets område:

- Kør med en mini-kobling på vores minibane: Kl. 9-16 
- Bliv malet i ansigtet som en af Koblingerne: Kl. 10.30-16
- Find Lokomotivmester Busses tabte værktøj og vind en præmie: Kl. 9-16 
- Lav Koblingerne i perler: Kl. 9-16
- Få en tatovering med Koblingerne: Kl. 9-16
- Farvelæg Koblingerne: Kl. 9-16
- Se film med Koblingerne i vores biograf: Kl. 9-16 
- Kast med kul og leg som i gamle dage: Kl. 9-16 

Koncert med Karen Marie Bille

Karen Marie Bille optræder med nummeret Koblingerne, som hun har skrevet og indspillet specielt til de seks lokomotiver. Hun optræder i forbindelse med velkomsten om formiddagen lørdag den 10. september.

 

NYHED! Glæd jer også til Lokomotivmester Busses værksted

Gå på opdagelse i Lokomotivmester Busses værksted. Lokomotivmester Busse sørger for, at de seks søde lokomotiver har det godt og at de er klar til opgaverne på museet.

Lokomotivmester Busse sørger for, at alt er som det skal være på museet og hjælper Koblingerne, når der opstår problemer. Busses navn er ikke tilfældigt. Det har sine rødder i den tidligste danske jernbanedrift, hvor Otto Friedrich August Busse var den første overmaskinmester. Senere blev hans søn, Otto Frederik August Busse, direktør for maskinafdelingen .

 

Koblingernes univers 

Læs mere om universet og se den første film med Koblingerne her. 

 

Parkering 

Se information om beliggenhed og parkering her. 


Om TEATERET DER GIK I SORT

TEATERET DER GIK I SORT blev grundlagt af pædagogen Brian Wetterstein som et interaktivt klejnkunstteater i 2011. Bortset fra klassisk sceneteater er projekterne og produktionerne konciperet med et fokus på interaktion og dialog med publikum. TEATERET DER GIK I SORT fik først stor opmærksomhed og succes med Skabsamtaler-projektet, en installation under H.C. Andersen Festival i Odense i 2016. Målet var at skabe dialog mellem fremmede om socialt relevante emner. Teateret fik H.C. Andersen puljen i 2017. Ud over andre små projekter med fokus på børn, er TEATERET DER GIK I SORT en fast kooperationspartner med Danmarks Jernbanemuseum i Odense og i 2021 for første gang en samarbejdspartner for Christiandsfeld Centeret, Kolding Museum, i anledningen af 100-års jubilæet for genforeningen med Sønderjylland.

Kontakt: kontakt.teateret@gmail.com