Gå til indhold
Tilbage

NYHED: Se et damplokomotiv fra en helt ny vinkel i sommerferien

Kategorier

Nyheder, Museumsklubben

Oprettet

17. juni 2024

Har du nogensinde tænkt over, hvordan et damplokomotiv ser ud nedefra? Normalt er det kun få mennesker forundt at se den side af lokomotiverne, men i sommerferien bliver det muligt for alle, der har lyst.

Se damplokomotivet B 45 nedefra

Oplev det imponerende damplokomotiv B 45 fra 1869 – Danmarks næstældste bevarede lokomotiv – på en helt ny måde. I sommerferien åbner vi op for lokomotivgraven under spor 7 i remisen. Her kan du bevæge dig ned i graven og se B 45 nedefra. Der er lys i graven, så du kan beundre alle de fascinerende detaljer.

Museets første lokomotiv

Danmarks Jernbanemuseum fik sit første lokomotiv i 1928 – damplokomotivet B 45. Museet lå dengang på loftet i DSB’s hovedsæde i Sølvgade, og derfor blev lokomotivet først vist frem, da museet åbnede i Odense for næsten 50 år siden.

Normalt står B 45 på det første spor i museet, synligt fra banegårdens perroner. Men i sommerferien er det flyttet til spor 7, så du kan få en helt særlig oplevelse og se det nedefra.

Historien bag B-maskinen

B 45 og dens søstermaskiner blev bygget af Robert Stephenson & Co. i England, der i midten af 1800-tallet var førende inden for jernbaneteknologi. Ekspertisen blev eksporteret til andre lande i form af lokomotiver, skinner og ingeniører. B-maskinerne havde en lang levetid, og B 45 var i drift i over 50 år. Dette gør B 45 til et uvurderligt stykke dansk jernbanehistorie som Danmarks næstældste bevarede lokomotiv.

 

Sommerferiens aktiviteter

Få en uforglemmelig sommeroplevelse sammen med familien. Sommerferien på Danmarks Jernbanemuseum er fyldt med spændende aktiviteter:

  • Kør med veterantog for fuld damp: Vi fløjter til afgang hver tirsdag, onsdag og torsdag.
  • Veteranmotorvogn: Oplev den historiske veteranmotorvogn LNJ M 4 hver lørdag.
  • Veteranbus rundt i Odense: Tag en tur med museets flotte røde DSB-bus hver mandag, fredag og søndag.
  • Hver dag kan du høre oplæg om det ikoniske røde lyntog, den Slesvigske Kongevogn og vores store drejeskive. I kan også løse sjove opgaver med Koblingerne.

Alle aktiviteter på museet er inkluderet i entréen. Vi har åbent alle dage kl. 9-17 i sommerferien fra den 29. juni til og med den 18. august.

Se alle sommerferiens aktiviteter her

 

Seneste nyt