Gå til indhold
Tilbage

Nyt maleri i samlingen

Kategorier

Nyheder, Museumsklubben

Oprettet

28. september 2020

Forleden lykkedes det Danmarks Jernbanemuseum at erhverve dette maleri, som er udført af L.A. Ring (1854-1933) i 1890.

Motivet er et dansk vinterlandskab med en vej, stynede træer i vejsiden og en bindingsværksbygning i baggrunden. For jernbanehistorisk interesserede er det interessante i motivet selvfølgelig de skrå, hævede vindebomme og vejen med lægtehegn ved siden. Fra litteraturen om maleren ved vi, at det drejer sig om jernbaneoverkørslen ved L.A. Rings barndomshjem i landsbyen Ring ved Næstved.

L.A. Ring udførte mindst fem malerier med jernbaneteknologi som en væsentlig del af motivet, hvoraf de fire er kendt i dag. Det drejer sig om Banevogteren fra 1884 (i det svenske nationalmuseum), museets Vinterlandskab fra 1890, En jernbaneoverkørsel ved Ring også fra 1890 (i privateje) og Når toget ventes. Jernbaneoverkørsel ved Roskilde landevej fra 1914, der hænger i Statsministeriet.

Maleriet Vinterlandskab er udført i olie på lærred og monteret på plade, og målene er 21x23 cm. Maleriet var med på Bruun-Rasmussens kunstauktion den 15. september 2020. Se mere om L.A. Ring i Henry Nielsen og Dorte Fogh, “På sporet af Banevogteren”, Aarhus 2016.

Vinterlandskab, L.A. Ring, 1890

 

Nu anbringes maleriet i museets magasin sammen med de øvrige malerier, hvor de er emballeret i syrefri materiale og står sikkert i forhold til fugt og lys.

Seneste nyt