Gå til indhold
Tilbage

Programmet for den nye sæson af JernbaneKULTUR og JernbaneVIDENer nu klar

Kategori

Nyheder

Oprettet

16. august 2023

Glæd jer til en ny sæson af JernbaneKULTUR og JernbaneVIDEN 23/24, der byder på en række spændende foredrag og en helt særlig koncert

Jagten på den sidste damp

7. september 2023 kl. 19:30-21.30
Hør fotograf René Strandbygaard fortælle om sine rejser verden rundt for at fotografere de sidste damplokomotiver i regulær drift. En jagt efter tidslommer og miljøer, der var få år, måneder eller blot uger fra at forsvinde samtidig med han flere gange havde han politiet eller militæret i hælene.

Læs mere og køb billet

Kom med på togets og jernbanens kulturhistoriske rejse

2. november 2023 kl. 19:30-21.30
Kom med på togets og jernbanens kulturhistoriske rejse, hvor en af det 19. århundredes største opfindelser har sat sit præg på hverdagen og kulturen i det moderne Danmark, når Martin Zerlang fortæller om bogen ”Danmark set fra en Togkupé”

Læs mere og køb billet

Bæredygtige togrejser

30. november kl. 19:30-21.30
Tog- og rejseekspert Mikkel Gammelgård Lindgren fortæller om hvordan man nemmest kommer ud i Europa med tog, hvorfor det er en god idé at overveje toget som rejseformen til sin næste udlandsrejse - både ud fra et bæredygtigt perspektiv, men også fordi togrejsen er en stor del af oplevelsen og ikke bare et transportmiddel fra A til B.

Læs mere og køb billet

Kriseberedskab i DSB

18. januar 2024 kl. 19:30-21.30
Håndtering af hændelser på jernbanen ved krisepsykolog Klaus Bertel. Foredrag ved Klaus Bertel om kriseberedskabet og psykologien i forbindelse med personpåkørsel. Halvdelen af DSBs lokomotivførere oplever at påkøre et menneske i løbet af deres karriere. Hvordan lever man med sådan en erhvervsrisiko? Og hvordan tager DSB hånd om de medarbejdere, det sker for?

Læs mere og køb billet

Tine Høeg i samtale med Signe Ryge

7. marts 2024 kl. 19:30-21.30
Med udgangspunkt i romanen, giver Tine Høeg et indblik i de overvejelser og tanker hun havde, da hun skrev romanen om to pendlere, der får et stormfuldt forhold. Med udgangspunkt i Nye rejsende, vil samtalen også bevæge sig ind på Tine Høegs øvrige forfatterskab.

Læs mere og køb billet

Koncert med Nightingale String Quartet

9. april 2024 kl. 19:30-21.30
Kom til en helt særlig koncert den 9. april. Bruckner var fascineret af tog, Dvorak var en veldokumenteret trainspotter, mens Lumbye, Strauss og Langgaard brugte lokomotivets rytmer og lyde i deres værker.
Forhenværende operachef Henrik Engelbrecht står for at lede jer igennem aftenens musik, og fortælle om komponisterne, som var fascineret af tog eller inspireret af togrejsen.

Læs mere og køb billet

Seneste nyt