Gå til indhold

Legeplads i Odense - store oplevelser for børnene

Museet har to legepladser – en inde og en ude. Begge legepladser er unikke og bygget specielt til Danmarks Jernbanemuseum af legepladsfirmaet Monstrum.

Udendørs legeplads

Børnene elsker det store udendørs legeområde, hvor de både kan lege, lære og blive nysgerrige på jernbanehistorien.

E-maskinen er et kæmpe damplokomotiv i træ. Børnene kan kravle ind i det 15 meter lange lokomotiv, der rummer instrumentbræt, fyrrum, ildkammer og askerum. Gennem legen får børnene en fornemmelse af, hvordan et damplokomotiv er opbygget. Børnene kan også kravle op i et 8 meter højt vandtårn lige ved siden af. Her kan de få en rutschetur fra toppen, som giver sus i maven.

190916 Jernbanemuseum 0085

Målet er at gøre børnene nysgerrige efter mere viden, mens de leger. Samtidig giver det forældrene et redskab til at tage museet i øjesyn. Inde i udstillingen står det rigtige, store damplokomotiv E 994, ligesom der på museets område er et velfungerende forsyningsanlæg med vandkran.

I er velkomne til at spise jeres medbragte mad på de kasser, der er ved legepladsen. De symboliserer en godsbanegård.

Indendørs legeplads

Børnebanegården - en banegård i børnestørrelse - er et sikkert hit hos børn i alderen 3-8 år. Børnene kan sælge billetter, lege lokomotivfører og rejse til fjerne lande. Der er fine uniformer og kasketter, så børnene kan klæde sig ud og lade fantasien flyve. Børnebanegården er et sikkert hit hos de mindre børn, og den indendørs legeplads i Odense er perfekt til en regnvejrsdag.

Børnebanegården er placeret på museets balkon. Den er udviklet specielt til museet og bygget af legepladsfirmaet Monstrum. Området er bygget op med inspiration i Odense Banegård efter 2. verdenskrig. Buerne fra Odenses gamle banegårdsbygning fra 1914 er gengivet, og det samme er Odenses kommandopost fra 1962. Der er også et lille MY-lokomotiv, billetsalg og vogn, børnene kan lege i og omkring.

Det lille MY-lokomotiv er koblet til både kontroltårnet og passagervogne, så børnene kan kommunikere og sørge for sikre afgange. Lokomotivet er også koblet til signaler, der blinker, når toget kan køre afsted.

FW65611

Der er fine uniformer og kasketter i børnestørrelse på Børnebanegården

Ved Børnebanegården og flere steder på museet er der pladser, hvor I er velkomne til at spise medbragt mad. I de perioder, hvor cafeen er åben, er pladserne i caféen forbeholdt spisende gæster.

Vores to legepladser fungerer også perfekt som underholdning til børnefødselsdagen. Læs mere om hvordan du kan holde børnefødselsdag på Danmarks Jernbanemuseum.

Læs mere om Danmarks Jernbanemuseum her