Gå til indhold

Løs sjove jernbanegåder med lokomotivmester Busse

Hej skønne børn og nysgerrige hjælpere!

Er du klar til en spændende rejse med mig ind i Busses VidenSKAB? Her på Danmarks Jernbanemuseum er der masser af eventyr, og jeg har brug for din hjælp!

I Busses VidenSKAB er vi på opdagelse i jernbanens fascinerende verden. Jeg støder tit på problemer og jeg vil meget gerne have hjælp til at løse dem. Måske du har et godt råd, eller måske er det lige dig, der hopper op på scenen og sammen med mig og finder løsningen på gåden, reparerer ting eller konstruerer noget helt nyt.

Jeg elsker at høre jeres ideer og tanker, for sammen er vi stærke. Hver gang er der et nyt og spændende tema, og du bliver selvfølgelig inddraget i at løse opgaven.

Jeg er ikke altid den bedste til at finde på ting selv, så jeg har brug for din hjælp. Gør dig klar til sjov, læring og masser af grin i Busses videnSKAB! Vi ses på museet!

Bedste hilsner Busse

Temaet i Busses videnSKAB

I Busses VidenSKAB, der løber fem søndage fra den 18. februar, skal vi løse det store mysterium omkring museets drejeskive, der pludselig er gået i stykker. Det er vigtigt at få den repareret hurtigt, så Koblingerne kan løse deres opgaver. Vi opdager, at tandhjul bliver afgørende for at løse problemet, og det er her, du kommer ind i billedet. Hjælp Busse med at finde tandhjul, sætte dem i den rigtige rækkefølge og lær alt om, hvordan tandhjul fungerer, når Busse åbner sit videnSKAB.

Busses videnSKAB finder sted på disse søndage

Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. I finder Busse på spor 7 på følgende datoer og klokkeslæt: 

18. februar kl. 10.30 og kl. 13.00​
25. februar kl. 10.30 og kl. 13.00​
3. marts kl. 10.30 og kl. 13.00​
10. marts  kl. 10.30 og kl. 13.00​
17. marts kl. 10.30 og kl. 13.00 

Lokomotivmester Busse

Lokomotivmester Busse bor på Danmarks Jernbanemuseum sammen med de seks søde og sjove lokomotiver, Koblingerne. Busse sørger for, at alt er som det skal være på museet. Nogle gange er der dog noget Busse ikke rigtig kan finde ud af. I Busses videnSKAB inviteres børn til til at hjælpe Busse med at løse de jernbanegåder han støder på, når han arbejder på museet.

Busses videnSKAB finder sted i forlængelse af skuespil med Koblingerne i vinterferien og efterårsferien. Her bliver det jernbanetema, som skuespillene handler om, uddybet. 

En stor dag med Koblingerne

Mød også lokomotivmester Busse til En stor dag med Koblingerne 4. og 5. maj. Her laver Busse en masse sjove aktiviteter rundt på museet. I kan også komme ud at køre med én eller flere af de søde Koblinger på museets egne skinner, køre med en mini-kobling på vores minibane, blive malet i ansigtet som en af Koblingerne og meget, meget mere.