Gå til indhold

BaneDOK

Murens fald og jernbanerne

I anledning af 30-året for murens fald den 9. november 1989 beskriver vi, hvilken betydning det havde for jernbanen. Læs om Murens fald og jernbanerne.

En epoke er slut

En epoke sluttede lørdag den 14. december. Her overførtes det sidste tog på Rødby-Puttgarden overfarten. Se billeder og læs En epoke er slut

Dagbogstegning af Storm P.

I museets arkiv findes et signeret dagbogsblad af Storm P., der fortæller historien om en stationsforstanders kone og evakueringsplanen for Esbjerg fra 1944. Se tegningen og læs historien om Dagbogstegningen af Storm P. fra 15. juni 1944.

Velkommen i samlingen

Hvilke genstande har museet indsamlet i 2019 - og hvorfor? Læs om nogle af de genstande, som kan ses på museet fra 8. februar til 17. marts 2020 i en særudstilling. 

Den første graviditetsuniform ved DSB

DSB har haft forskellige uniformssystemer til de ansatte. I 1973 blev der for første gang fremstillet uniformer med både herre- og damemodeller. I 1984 kom det store nybrud, da kollektionen nu også indeholdt en graviditetsuniform. Få hele historien

Hilsen fra Olsen-banden

I 1975 stillede DSB baneanlæg, bygninger og rullende materiel til rådighed til indspilningen af ”Olsen-Banden på sporet”. Som tak sendte Nordisk Film en meget stor hilsen til DSB. Denne hilsen befinder sig i dag i Jernbanemuseets samlinger. Få hele historien.