Gå til indhold

Køb af varer i webshoppen

Herunder finder du handelsbetingelser for køb af varer i webshoppen på Danmarks Jernbanemuseum.

Bestilling

Vær opmærksom på, at varen ikke bliver reserveret, når du lægger den i kurven. Det kan derfor ske, at varen er blevet udsolgt, når du kommer til kassen. For at garantere din ordre skal du gennemføre ordren. Vi gør opmærksom på, at der ikke er indgået en bindende aftale, før du har modtaget en ordrebekræftelse fra os.

Betaling

Alle priser er i danske kroner inkl. 25% moms og eksklusive forsendelse. Bemærk, at antikvariske bøger er momsfri og eksklusive forsendelse.

Du kan betale med Dankort, Visa/Dankort, MasterCard og Mobilepay. Betalingen er sikker og foregår via DIBS. Der hæves ikke penge fra din konto, før ordren er afsendt. Der er ikke pålagt betalingsgebyrer på webshoppen.

Du modtager en e-mail, når varen er sendt, med ordrenummer og forsendelses-oplysninger. Gem dit ordrenummer, hvis varen skal returneres, og pengene refunderes.

Leveringstid

Hos Danmarks Jernbanemuseum bestræber vi os på hurtig levering og behandler indkomne ordrer inden for 3 hverdage, så du kan forvente at modtage dine varer inden for fem hverdage fra bestilling. Vi er lagerførende i alle de varer, du finder på webshoppen. Dog kan det forekomme, at enkelte varer er udsolgte. I så fald vil vi kontakte dig pr. mail eller telefon.

Fragt og levering

Danmarks Jernbanemuseum leverer ordrer via GLS PakkeShop. Du kan hente din pakke i en af de mere end 1.000 GLS PakkeShops. Du vælger selv den GLS PakkeShop, som passer dig bedst.

Levering til GLS PakkeShop koster 55 kr. og levering til privatadressen koster 85 kr. Der er fri fragt ved køb for over 500 kr. inkl. moms.

Når pakken er på vej til den GLS PakkeShop, du har valgt, modtager du en e-mail og evt. en SMS om, at din pakke er på vej til shoppen. Medbring pakkens ID og billedlegitimation, når du afhenter pakken. Du finder GLS PakkeShops hos udvalgte tankstationer, døgnkiosker og supermarkeder i Danmark.

Opdager du en skade på pakken, skal dette meddeles Danmarks Jernbanemuseum ved at henvende dig på butik@jernbanemuseet.dk.

Vi gør opmærksom på, at bliver din pakke ikke afhentet i den valgte GLS PakkeShop i rette tid, bliver pakken sendt retur til Danmarks Jernbanemuseum.

Reklamation – hvis der er noget galt med varen

Alle varer er omfattet af købelovens regler om 24 måneders reklamationsret. Reklamationsretten betyder, at du som kunde kan klage over fejl og mangler ved varen, som er opstået inden 24 måneder efter købet. Reklamationsretten dækker ikke, når fejl, skader eller slitage opstår på grund af forkert brug, manglende vedligeholdelse eller almindeligt slid.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid”, efter at du har opdaget manglen ved varen. Du kan reklamere ved at kontakte os via mail butik@jernbanemuseet.dk eller telefonisk på 6613 6630.

Afhængig af den konkrete situation vil du modtage de videre instrukser. Når du returnerer varen, bedes du samtidig så detaljeret som muligt oplyse, hvad problemet er.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine rimelige fragtomkostninger til at sende varen retur til os. I modsat fald skal du selv afholde alle udgifter til transport, herunder vores forsendelsesomkostninger til returnering af varen efter undersøgelse.

Husk, at varen altid skal sendes i forsvarlig emballage, og at der ikke må påklæbes adresselabel eller pakketape på selve varen eller dens originale emballage. Husk at få en kvittering for afsendelse. Du har selv ansvaret for pakken/varerne indtil vores modtagelse. Gem derfor postkvittering inkl. oplysning om fragtomkostninger samt evt. track and trace-nummer. Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.

Returadressen er:

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
Mrk. Returvarer

Fortrydelsesret

Når du handler hos www.jernbanemuseet.dk, har du normalt 14 dages fortrydelsesret, hvor du kan meddele os, at du fortryder købet og derpå returnerer varen til os.

Fortrydelsesretten gælder fra den dag, du har modtaget varen. Hvis fristen udløber på en helligdag el. lørdag, forlænges fristen til den førstkommende hverdag. I tilfælde af flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre, men leveres enkeltvis, eller en vare, der leveres i flere partier, gælder perioden fra modtagelsen af den sidste vare eller parti.

Du må efter modtagelsen alene håndtere varerne på en måde, så du kan fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som de fungerer på. Bemærk, at ibrugtagning af varerne kan medføre en værdiforringelse.

For at gøre fortrydelsesretten gældende skal du ved en utvetydig erklæring give os skriftlig meddelelse herom senest 15 dage efter modtagelsen af varen. Du skal sende en mail til butik@jernbanemuseet.dk, hvis du ønsker at fortryde dit køb. Hvis du fortryder købet, skal varerne tilbageleveres til:

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
Mrk. Returvarer

Ved tilbagelevering skal du sørge for, at varerne er forsvarligt indpakket. Dvs. varerne skal returneres i original emballage og herefter en beskyttende indpakning. Der må ikke påklæbes adresselabel direkte på varen eller den originale emballage, da varen i så fald ikke vil kunne sælges videre til fuld pris.

Du har selv ansvaret for pakken/varerne, indtil vi modtager den. Gem derfor postkvittering samt evt. track and trace- nummer. Du skal selv betale udgifterne ved tilbagelevering af varen, når du fortryder et køb.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.

Ved returnering tillægges et gebyr for returfragt, som p.t. er 79 kr. Returfragten debiteres uanset pakkens størrelse eller antal varer. Det resterende beløb på ordren bliver tilbagebetalt på kortet, der blev anvendt ved købet.

Er en pakke, uden at det skyldes Danmarks Jernbanemuseums egne forhold, kommet retur, f.eks. fordi du ikke har afhentet pakken i GLS PakkeShop, og ønsker du fortsat varen leveret, er Danmarks Jernbanemuseum berettiget til at opkræve dig udgiften til genfremsendelse.

VIGTIGT
Du skal afsende varerne hurtigst muligt og inden 14 dage, efter du har givet besked om fortrydelse. Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Dokumentation for dit køb
Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen eller anden dokumentation for dit køb.

Tilbagebetaling
Vi tilbagebetaler det beløb, du har indbetalt til os ved købet, hurtigst muligt og senest 14 dage, efter at vi har modtaget din besked om fortrydelse.

Beløbet bliver altid tilbageført til samme betalingsmiddel, som du betalte købet med. Har du f.eks. betalt med kort, tilbageføres købsbeløbet til det betalingskort, du brugte ved købet.

Bemærk vedr. varens værdi ifm. fortrydelse
Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art og egenskaber.

Salg af antikvariske bøger m.m.

Danmarks Jernbanemuseum sælger antikvariske bøger, tidsskrifter og køreplaner. Det er dubletter fra museets eget håndbibliotek. Museet kan sælge disse overskydende eksemplarer, da bøger og tidsskrifter ikke er museumsgenstande. Der bevares altid eksemplarer af alt trykt materiale hos Det Kongelige Bibliotek i København.

Forbehold

Der tages forbehold for fejl i priser og lagerstatus. Produktbilleder kan variere i forhold til selve produktet.
Danmarks Jernbanemuseums webshop forbeholder sig ret til at ændre og opdatere de vilkår og betingelser, der gælder for denne hjemmeside. Det er vigtigt, at du holder dig orienteret, om der sker ændringer.

Dato for seneste opdatering: 06.05.2020