Gå til indhold

Persondatapolitik

Se hvilke oplysninger museet indsamler, hvorfor de indsamles og hvordan de opbevares.

Hvilke oplysninger indsamles?

Vi indsamler de personoplysninger, som du selv giver os. Det kan være navn, adresse, telefon og mailadresse. Herudover oplysninger om dine elektroniske spor på www.jernbanemuseet.dk eller museets sociale medier som Facebook. Vi indhenter ikke oplysninger fra tredjemand eller hos offentlige myndigheder. Vi registrerer ingen personfølsomme oplysninger.

Hvornår sker indsamlingen?

Når du besøger www.jernbanemuseet.dk, vil du blive informeret om indsamlingen af dine personoplysninger.
Brug af tjenester på www.jernbanemuseet.dk såsom bestilling af Museumsklubkort og køb i museets webshop forudsætter, at du afgiver visse personlige oplysninger. På samme måde, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbreve.

Hvorfor indsamles oplysningerne?

I webshoppen foretager vi registrering af dine personoplysninger med det formål at kunne levere ordren til dig eller fremsende nyhedsbreve og andre oplysninger til dig vedr. vores museum. Vi indsamler dine personoplysninger til brug for interne markedsundersøgelser, målrettet markedsføring og statistik med det formål at gøre din oplevelse så god som muligt, hvad enten det handler om dit besøg på museet eller vores digitale medier.

Samarbejdspartnere

Danmarks Jernbanemuseum kan videregive personoplysninger til udvalgte og betroede samarbejdspartnere, f.eks. for at gennemføre kreditkortbetalinger og for at kunne levere produkter og services til dig.

Samarbejdspartnere kan ikke benytte personoplysninger til andre formål end til levering af services til Danmarks Jernbanemuseum. Der er indgået databehandlingsaftaler, der sikrer, at personoplysninger ikke kommer i forkerte hænder, og at leverandørens behandling af personoplysninger er underlagt krav om beskyttelse, som svarer til de krav, der gælder for vores behandling af oplysningerne.

Behandlingssikkerhed

Danmarks Jernbanemuseum har udarbejdet en række arbejdsgangsprocedurer, der sikrer beskyttelsen af dine personlige oplysninger. Derfor har vi implementeret sikkerhedsforanstaltninger, der skal sikre databeskyttelse af såvel kundeoplysninger, personoplysninger som vores andre fortrolige oplysninger.

Sletning af oplysninger

Danmarks Jernbanemuseum sletter personoplysninger, når museet ikke længere har behov for at behandle dem, f.eks. hvis du har afmeldt nyhedsmail. Opbevaringstiden er fastsat ud fra hver enkelt arbejdsgang og de forpligtelser, museet er underlagt i henhold til gældende lovgivning som f.eks. Bogføringsloven. Opbevaring sker kun, så længe det er relevant i forhold til revision, sikring af dokumentation eller krav fra andre offentlige myndigheder.

Dine rettigheder

Som registreret har du rettigheder, som Danmarks Jernbanemuseum som dataansvarlig er forpligtet til at opfylde. Du kan kontakte museet og få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig, ligesom du har ret til at få forkerte, ufuldstændige eller irrelevante oplysninger rettet eller slettet.

Hvis du ønsker personoplysninger slettet, museets behandling af dem begrænset eller at gøre indsigelse mod vores behandling, kan du kontakte os. Når vi behandler personoplysninger baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. For at tilbagekalde samtykke til vores behandling af dine personlige oplysninger, bedes du kontakte os.

De samtykker, du afgiver, sker på frivillig basis. Fortryder du, har du nem mulighed for med virkning for fremtiden at trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os. Hvis du f.eks. vil afmelde nyhedsmails, kan du let framelde dig ved at klikke på ”afmeld nyhedsbrev” i den nyhedsmail, du har modtaget fra os.

Klageadgang

Hvis du ønsker at klage over vores behandling af personoplysninger, bedes du sende en e-mail med detaljerne i din klage til info@jernbanemuseet.dk. Vi vil behandle klagen og vende tilbage. Du har også ret til at klage til Datatilsynet angående dine rettigheder og over Danmarks Jernbanemuseums behandling af dine personoplysninger.

For yderligere oplysninger om, hvordan du klager til Datatilsynet, henvises til Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk.

Danmarks Jernbanemuseum opfordrer til, at du kontakter os før en eventuel klage, da vi har et ønske om tilfredse gæster.

Ændringer i databehandlingspolitik

Vi anerkender, at gennemsigtighed er et løbende ansvar. Vi vil derfor løbende gennemgå og opdatere denne databehandlingspolitik. Databeskyttelsespolitikken er senest opdateret den 8. april 2019.


Tak, fordi du tog dig tid til at læse Danmarks Jernbanemuseums persondatapolitik.

 

Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok