Gå til indhold
Tilbage

Kørsel Langå-Struer

Kør med damp gennem Danmarks jernbanehistorie

Billet købes via Billet.dk

Pris

175-290 kr.

Sted

Spornr. fremgår af skærmene på Langå Station

Periode

24. november

Tidspunkt

08:30 - 17:30

Varighed

ca. 9 timer

Målgruppe

For alle

Danmarks Jernbanemuseum tilbyder anderledes veterantogture rundt i Danmark. Turene i de historiske tog gøres levende af fortællinger om de steder, vi kører forbi og de steder, hvor vi gør holdt. Søndag den 24. november har Danmarks Jernbanemuseum en kørsel fra Langå til Struer med damplokomotivet K 563 fra 1899.

BEMÆRK: Turen var oprindelig planlagt til søndag den 17. november. Grundet uforudset sporarbejde i Struer kan vi desværre ikke gennemføre kørslen mellem Langå og Struer søndag den 17. november. Kørslen rykkes til søndag den 24. november, hvortil der er bestilt køreplan. Vi beklager meget.

 

Undervejs får vi mulighed for at reflektere over næsten samtlige de milepæle, der kendetegner udviklingen på det danske jernbanenet - fra de første spor til dagen i dag. Vi ender i den by, der engang var hjemsted for DSB’s 3. distrikt, og hvorfra en af de første statslige sidebaner udgik. Vi kan mindes brugen af jernbaner under krigen i 1864, tilslutning af privatbaner til hovedbanenettet og reflektere over, hvor lidt der er tilbage for jernbanearkæologer i tidligere jernbanecentre som Viborg, Skive og til dels Struer. Samtidig kan vi nyde det fantastiske landskab, som det veksler fra Østjylland til Vestjylland.

I Struer fortæller museumsdirektør Steen Ousager om jernbanens udvikling og den politiske historie med udgangspunkt i det, vi ser undervejs. Der er ca. 2 timers ophold i Struer, hvorefter vi igen stiger på toget og kører retur til Langå. Du kan købe drikkevarer på toget, men det anbefales at madpakke eller frokostkurv med. Turen varer knap 9 timer med afgang fra Langå Station ca. kl. 8.30 søndag den 17. november. Der er ca. 2 timers ophold i Struer. Vi er retur i Langå ca. kl. 17.30.

Dette gælder for turen

  • BEMÆRK – det nøjagtige afgangstidspunkt kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du tjekker www.jernbanemuseet.dk et par dage inden arrangementet for det nøjagtige starttidspunkt.
  • Der er tale om unummererede pladser.
  • Der er afgang fra Langå Station, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang.
  • Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.
  • Toget standser i Struer, hvor afstigning er mulig. Påstigning af nye passagerer er mulig, hvis der er plads ombord på toget. Af- og påstigning i Struer kræver dog fortsat billet til hele turen.
  • Det er muligt med af- og påstigning i Bjerringbro, Rødkærsbro, Viborg og Skive. Af- og påstigning på disse stationer kræver dog fortsat billet til hele turen.

Priser

  • Voksen: 290 kr. inkl. billetgebyr
  • Medlemmer af Museumsklubben: 240 kr. inkl. billetgebyr. Som kortindehaver kan du købe billet med rabat, både til dig selv og en ledsager. Ved billettering ombord på toget skal gyldigt klubkort fremvises. Har du fornyet eller købt medlemskab, men endnu ikke hentet dit medlemskort på museet, bedes du – så vidt muligt – fremvise kvittering for fornyelse/køb. 
  • Børn (5-17 år): 175 kr. inkl. billetgebyr.

Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok