Gå til indhold

Lejrskole

Skal I på lejrskole til Odense eller på Fyn, er I meget velkomne på Danmarks Jernbanemuseum.

Centralt og gratis for eleverne

Museet har en praktisk beliggenhed, hvis I kommer med bus eller tog til Odense - vi er nemlig nabo til Odense banegård. Museet har åbent alle dage i ugen kl. 10-16, men vi kan åbne fra kl. 8.15, hvis det aftales på forhånd. Børn og unge (0-17 år) har gratis adgang i udvalgte perioder.

MY-minitoget er populært, uanset alder

MY-minitoget er populært, uanset alder

Populært minitog 

På Danmarks Jernbanemuseum har vi vores eget minitog. Det er populært hos børn, unge og voksne. I sommerhalvåret kører minitoget udendørs. I kører på minitog modelleret efter rigtige lokomotiver som det karakteristiske MY-lokomotiv. Turen går gennem det danske kulturlandskab og forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.

På egen hånd eller book et læringsforløb

I den autentiske remise fra 1954 viser vi en række ikoniske lokomotiver og vogne. I er velkommen til at gå rundt på egen hånd.

De store tog fascinerer både børn og voksne, og I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i vogne og lokomotiver. I kan f.eks. stå i førerhuset på den store E-maskine fra 1950 eller sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborgvogn, som i begyndelsen af 1900-tallet kørte københavnere til Dyrehaven. Kig også ind i de royale vogne og oplev sneploven, 70’er-kupéen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”.

I kan også booke et af vores mange læringsforløb, som er rettet mod fagene dansk, historie og samfundsfag. Der er forløb til 3.-9. klasse. Et forløb koster 550 kr. og inkluderer entré for lærere og elever. 

 

Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok