Gå til indhold

Dagtilbud

De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre.

Danmarks Jernbanemuseum har 19 jernbanespor fyldt med flotte lokomotiver og vogne. Børnene elsker at gå på opdagelse mellem de damplokomotiver, der for dem opleves som kæmpestore, og de er begejstrede for skinnebilen, sneploven og den orange rangertraktor, der var med i den danske jernbaneklassiker ”Olsen-banden på sporet”.

På egen hånd eller book et forløb

I er velkomne til at gå rundt på egen hånd, eller I kan booke et læringsforløb ved at kontakte museets undervisningsansvarlige Ulrik Vestergaard Jensen på mail: uvj@jernbanemuseet.dk eller telefon 3065 4883 kl. 9-15.

Hvis I går rundt på egen hånd,  opfordrer vi til, at I  informerer os om jeres besøget på forhånd. Meld jeres ankomst til museets undervisningsansvarlige Ulrik Vestergaard Jensen på mail: uvj@jernbanemuseet.dk eller telefon 3065 4883 kl. 9-15.

Legeplads

Børnene elsker den store udendørs legeplads med vandtårn og trælokomotivet

Legeplads inde og ude

På vores udeareal finder I en stor legeplads med et kæmpe lokomotiv i træ og et otte meter højt vandtårn. Børnene kan gå på opdagelse i lokomotivet og udforske, hvordan det fungerer med fyrkasse og røgkammer. De kan også kravle op i vandtårnet og få en rutschetur fra toppen.

Børnene vil også elske Børnebanegården - en banegård i børnestørrelse - der ligger på museets balkon. Her kan de lege lokomotivfører, sælge billetter og lade fantasien få frit spil. 

Begge legepladser er udviklet specielt til Danmarks Jernbanemuseum af legepladsfirmaet Monstrum. 

Leg i lange baner og minitoget

Besøg også legeområdet, hvor der er maser af skinner, tog og klodser fra Duplo og Lego. Hver dag kører det populære minitog, enten inde eller ude. 

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

 

Lille dreng der leger

Børnene elsker de to borde med tog og skinner i lange baner

Praktisk information

Transport og parkering
Entré og åbningstider
Mad og drikke
Garderobe, toiletter og trækvogne